Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Κόλλια-Τσαρουχά (υφ. Εσωτερικών): Θα τεθούν στο περιθώριο όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία

Μ. Κόλλια-Τσαρουχά (υφ. Εσωτερικών): Θα τεθούν στο περιθώριο όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία
Κοινό συμφέρον μας είναι να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις, τόνισε
«Όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία να ξέρουν ότι θα ξεπεραστούν από τις εξελίξεις και θα τεθούν ολοκληρωτικά στο περιθώριο», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων, προσθέτοντας ότι το κοινό συμφέρον είναι να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε, «το κοινό μας συμφέρον είναι να πετύχουν τις διαπραγματεύσεις, αυτό πρέπει να καθορίσει τη στάση τους» και πρόσθεσε ότι «όλοι να σταθούν δίπλα μας και να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για να πετύχουμε καλύτερους όρους».
«Ας σταθούν δίπλα μας στην κοινή διαπίστωση ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, ότι πρέπει να αποκτήσουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα και ότι πρέπει να συντρίψουμε τη φοροδιαφυγή» σημείωσε.
Αναφερόμενη στη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, επισήμανε ότι «αυτή η νέα κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί όσους τη στηρίζουν, αλλά και να νιώσει το βάρος ότι σε αυτήν έχουν εναποθέσει το βάρος πολλοί, ακόμη και αυτοί που δεν την ψήφισαν».
Η κ. Τσαρουχά μίλησε όμως και για όσους σήμερα κάνουν δεύτερες σκέψεις, επισημαίνοντας ότι «οι ηγεσίες οριοθέτησαν επακριβώς τις εθνικές προτεραιότητες».
«Όσο εύκολο είναι να πάτε σε εκλογές άλλο τόσο εύκολο είναι και για εμάς να αποχωρήσουμε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να διαφυλάξουμε όμως αυτό που μας ενώνει, να το ενδυναμώσουμε ως τη μόνη εθνική ορθή επιλογή».
Αναφερόμενη στον τομέα ευθύνης της σημείωσε την ανάγκη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης να έχει ουσιαστικό επιτελικό και συντονιστικό ρόλο των φορέων του από τη Φλώρινα μέχρι τον Έβρο, ταυτόχρονα όμως να έχει και τις απαραίτητες πιστώσεις ώστε να αποτελέσει πρότυπο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα την περιφερειακή αποκέντρωση που παραμένει μεγάλο ζητούμενο στη χώρα.
Για να λειτουργήσει, όπως τόνισε, ως πυλώνας ανάκαμψης της οικονομίας, για να προωθήσει τις επενδύσεις και να στηρίξει την αγορά στη Β. Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης