Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ακύρωση του διαγωνισμού για το Ελληνικό και οι ρήτρες της σύμβασης

Η ακύρωση του διαγωνισμού για το Ελληνικό και οι ρήτρες της σύμβασης
Κυβερνητικά στελέχη πάντως αντιτείνουν το επιχείρημα ότι η σύμβαση που υπέγραψε το ΤΑΙΠΕΔ με το Ελληνικό είναι διάτρητη
Την επανεξέταση του διαγωνισμού για το Ελληνικό, με στόχο την… ακύρωση του, προανήγγειλε χτες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαζαφάνης στη Βουλή.
Παράγοντες της αγοράς, πάντως, με τους οποίους συνομίλησε χτες το www.bankingnews.gr ανέφεραν ότι η σύμβαση θα είναι δύσκολο να ακυρωθεί, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε να υπογράψει τη σύμβαση, η οποία προβλέπει αυστηρές ρήτρες σε περίπτωση μη υλοποίησης της επένδυσης.
Και το θέμα που τίθεται είναι:
Έχει λεφτά η κυβέρνηση γοα να πληρώσει σε περίπτωση που η σύμβαση ακυρωθεί;
Κυβερνητικά στελέχη πάντως αντιτείνουν το επιχείρημα ότι η σύμβαση που υπέγραψε το ΤΑΙΠΕΔ με το Ελληνικό είναι διάτρητη και ως εκ τούτου οι ρήτρες δεν μπορούν να αναγνωριστούν.
Σύμμαχος τους προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πρόσφατη μελέτη του ΤΕΕ για την τιμή πώλησης του Ελληνικού.
Η συγκεκριμένη μελέτη, με κυριότερο συμπέρασμα πως το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορούσε να εξασφαλίσει τριπλάσια τιμή από αυτήν που κατέθεσε η Lamda Developmen, έχει ήδη αξιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη δικαστική μάχη για την ακύρωση του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όπως τονίζουν, η σύμβαση ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τη Lamda Development υπογράφτηκε εσπευσμένα, χωρίς το κείμενο να έχει δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
Το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει επισημάνει στη σύμβαση πληθώρα ουσιαστικών - και όχι τυπικών ή τεχνικών - παραβιάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης