Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Γλέζος: Θα επαναλάβουμε το αίτημα για συζήτηση επί των γερμανικών επανορθώσεων στo Eυρωκοινοβούλιο

Μ. Γλέζος: Θα επαναλάβουμε το αίτημα για συζήτηση επί των γερμανικών επανορθώσεων στo Eυρωκοινοβούλιο
Παρά την άρνηση του M. Schulz επί του αιτήματος
Την απόφασή του να επαναλάβει το αίτημά του για τη διεξαγωγής ειδικής συζήτησης αναφορικά με τις γερμανικές επανορθώσεις διεμήνυσε με ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μετά την απόρριψη σχετικής πρότασης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Schulz.
«Δεν πτοούμαστε. Θα επαναλάβουμε το αίτημα, και μέσω της διάσκεψης των Προέδρων και μέσω της συγκέντρωσης 40 υπογραφών ευρωβουλευτών. Περιμένουμε τόσες δεκαετίες να δικαιωθεί η Ελλάδα για τα όσα υπέστη από το Γ΄ Ράιχ. Μπορούμε να περιμένουμε λίγο ακόμα» αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ. Γλέζος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Schulz αρνήθηκε να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια για το θέμα των αποζημιώσεων επικαλούμενος τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος, για να διευκρινίσει ότι το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει δεκτό αυτήν τη στιγμή.
Είπε πάντως ότι σχετική συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ολομέλεια μπορεί να γίνει, αν συγκεντρωθούν 40 υπογραφές ευρωβουλευτών που να το ζητούν ή αν το ζητήσει, στη διάσκεψη των προέδρων, η επικεφαλής της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο G. Zimmer.
«Προφανώς έχει προβλήματα μνήμης ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απάντηση που έδωσε, αφού πρόσφατα, στη διάσκεψη των Προέδρων, η επικεφαλής της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, G. Zimmer έθεσε το θέμα, για να εισπράξει την εκκωφαντική σιγή του Προέδρου» ήταν η απάντηση του κ. Γλέζου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης