Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πως θα κινηθούν στην ελληνική αγορά ομολόγων και μετοχών 7 κορυφαίοι traders μετά την αποτυχία συμφωνίας Ελλάδος – ΕΕ

tags :
Πως θα κινηθούν στην ελληνική αγορά ομολόγων και μετοχών 7 κορυφαίοι traders μετά την αποτυχία συμφωνίας Ελλάδος – ΕΕ
Η πλειονότητα των traders παραμένουν επιφυλακτικοί αδυνατώντας να τιμολογήσουν τον κίνδυνο
Επιφύλαξη και αποχή είναι τα δύο χαρακτηριστικά της στάσης των ξένων θεσμικών επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, μετά την αποτυχία να βρεθεί ένας κοινός τόπος αρχικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των επίσημων πιστωτών της στο χθεσινό Eurogroup, σύμφωνα με τη σημερινή ανάλυση της Wall Street Journal, η οποία αναφέρει τη θέση των traders στην αγορά ομολόγων στο εξής.
Η δραστηριότητα της αγοράς έχει πλέον τα χαρακτηριστικά αναδυόμενων αγορών με επενδυτές σε distressed-credit, αναφέρει ο Gautam Chandrasekharan, της Nomura.
Παραδοσιακά οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές ομολόγων διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ.
Ορισμένοι traders θεωρούν ότι υπάρχουν ευκαιρίες για μικρά στοιχήματα γι' αυτούς που επιθυμούν να επωφεληθούν από τη μεταβλητότητα της αγοράς.
Ο Duncan Sankey, επικεφαλής έρευνας του hedge fund Cheyne Capital Management, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έψαχνε να αγοράσει απευθείας ελληνικά εταιρικά ομόλογα, αλλά υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες στα CDS των ελληνικών επιχειρήσεων.
Ο Louis Gargour, ιδρυτής του hedge fund LNG Capital LLP, δήλωσε ότι κατείχε κάποιες αρνητικές θέσεις, παράλληλα με άλλες θέσεις συναλλαγών, από τις οποίες αποχώρησε μόλις κατέγραψε κάποιο κέρδος.
«Ήταν ένα μικρό trading για περίπου μια εβδομάδα, το οποίο απέδωσε περί το 18%», ανέφερε.
Ωστόσο, οι περισσότεροι traders μένουν σαφής στις θέσεις τους.
«Προτιμώ να μείνω μακριά από τα ελληνικά ομόλογα μέχρι οι εξελίξεις δείξουν μια πιο ευνοϊκή κατάληξη», δήλωσε ο Torgeir Høien, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Skagen funds, που πούλησε όλα τα ελληνικά ομόλογα του στα τέλη του περασμένου έτους.
Ο Gennaro Pucci, ιδρυτής του PVE Capital LLP, δήλωσε ότι η εταιρεία είδε μερικούς θεμελιώδεις λόγους για να επενδύσει στην Ελλάδα, σε αυτό το στάδιο.
Ωστόσο, η πλειονότητα των traders, αντί να λάβουν νέες μεγάλες θέσεις σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, επέλεξε να ξεπουλήσει ή να περιμένει την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τη λεγόμενη «τρόικα» των πιστωτών.
Πολλά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου βούιζαν γύρω αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, ενώ οι managers είναι τώρα πιο επιφυλακτικοί από μια κατάσταση που είναι δύσκολο να προβλεφθεί.
Ο Nicola Marinelli, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Pentalpha Capital αγόρασε ένα ελληνικό ομόλογο τον περασμένο Απρίλιο.
Το πούλησε κατά το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους μετά από μια ισχυρή άνοδο.
Για την εταιρεία να αγοράσει ξανά ελληνικά ομόλογα, θα πρέπει να υπάρχει μια σαφής απόφαση ότι η Ελλάδα μένει στην ευρωζώνη.
Αντ 'αυτού, όπως αναφέρει, η πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Εάν επιτευχθεί μια συμφωνία, τα ομόλογα θα ανακάμψουν.
"Αλλά είναι ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι δυαδικό: Η πιθανότητα να χάσει κανείς είναι 50%, όπως και η πιθανότητα να κερδίσει", αναφέρει ο Marinelli.
Ο Marco Avogaro, συν-ιδρυτής του hedge fund Kalis Capital, αναφέρει ότι η εταιρεία του δεν είναι ένας αγοραστής ελληνικών μετοχών κατά τη στιγμή που ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ δύσκολο να τιμολογηθεί.
Οι πιο συντηρητικοί επενδυτές αποφεύγουν την Ελλάδα συνολικά.
Ο Christophe Donay, της Pictet Wealth Management, δήλωσε ότι ο συστημικός κίνδυνος αυξάνεται με την πιθανότητα η Ελλάδα και οι πιστωτές της να μην κατορθώσουν να καταλήξουν σε συμφωνία.

(πρώτη ενημέρωση 12 Φεβρουαρίου 2015, 10:02)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης