Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Σε credit watch negative θέτει την αξιολόγηση Β+ της Ελλάκτωρ, λόγω αλλαγής κυβέρνησης

S&P: Σε credit watch negative θέτει την αξιολόγηση Β+ της Ελλάκτωρ, λόγω αλλαγής κυβέρνησης
Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα αναμένεται να οδηγήσει στη διαμόρφωση διαφορετικών συνθηκών στο μέτωπο των έργων παραχώρησης
Σε credit watch negative (καθεστώς παρακολούθησης με ορατό το ενδεχόμενο υποβάθμισης) έθεσε τις αξιολογήσεις της Ελλάκτωρ ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's.
Ειδικότερα, ο οίκος έθεσε σε credit watch negative τόσο τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση Β+ της Ελλάκτωρ, όσο και τη βραχυπρόθεσμη Β.
Όπως εξηγεί η S&P, η απόφασή της αυτή αντανακλά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου, λόγω αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα αναμένεται να οδηγήσει στη διαμόρφωση διαφορετικών συνθηκών στο μέτωπο των έργων παραχώρησης.
Κατά την S&P:
- Τυχόν επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τους κυκλοφοριακούς όγκους και την κερδοφορία από τις παραχωρήσεις του ομίλου ή να προκαλέσει δυσμενείς αλλαγές στις υφιστάμενες συμφωνίες για έργα παραχώρησης του ομίλου.
- Η αλλαγή των προτεραιοτήτων της ελληνικής κυβέρνησης και της χρονικής συγκυρίας σχετικά με τα κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε αναμονή, θα μπορούσε να πλήξει την δυνατότητα του ομίλου να ανανεώσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών.
- Υπάρχει κίνδυνος για τη χρηματοδότηση και τα επίπεδα ρευστότητας της Ελλάκτωρ, λόγω της εξάρτησής της από τις ελληνικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης