Τελευταία Νέα
Πολιτική

To θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε στον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Roth ο Χουντής

To θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε στον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Roth ο Χουντής
Υπάρχουν πολλά θέματα και τομείς όπου μπορούν να αναπτυχθούν οι ελληνογερμανικές σχέσεις
«Η Γερμανία και η Ελλάδα παραμένουν φίλοι και συνεργάτες μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Χουντής, υποδεχόμενος τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Michael Roth, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.
Ο κ. Χουντής, αφού καλωσόρισε τον Γερμανό υφυπουργό, υπενθύμισε ότι ο Roth έχει εκφραστεί πολλές φορές φιλικά προς τη χώρα μας και υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της λιτότητας και των μνημονίων στην οποία βρέθηκε η χώρα μας, οι σχέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας περνάνε μια δύσκολη φάση.
Ανέφερε, επίσης, ότι «υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων, οι οποίες πιστεύουμε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Εμείς πιστεύουμε - νομίζω ότι και ο Michael Roth το εξέφρασε - ότι η Γερμανία και η Ελλάδα παραμένουν φίλοι και συνεργάτες μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».
Καταλήγοντας, ο κ. Χουντής σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά θέματα και τομείς όπου μπορούν να αναπτυχθούν οι ελληνογερμανικές σχέσεις και ευελπιστώ ότι θα έχουμε εποικοδομητικές συνομιλίες».
Μάλιστα, τόνισε ότι «θα έχουμε το περιθώριο να κάνουμε ουσιαστική συζήτηση, δηλώνοντας για άλλη μία φορά την πρόθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών και να διευρύνουμε το πεδίο της συνεργασίας. Υπάρχουν πολλές τέτοιες δυνατότητες προς αμοιβαίο όφελος και των Γερμανών και των Ελλήνων πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης