Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣτΕ: Συνταγματική η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

ΣτΕ: Συνταγματική η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής
Συνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης τη Χρυσής Αυγής που έγινε το 2013.
Ειδικότερα η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής ενώ έκρινε ότι η σχετική απόφαση είναι νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η αναστολή της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ, «συνιστά προσωρινό διοικητικό μέτρο προληπτικού χαρακτήρα, σκοπός του οποίου είναι να αποφευχθεί η παροχή κρατικών πόρων σε πολιτικό κόμμα, καθ΄ όν χρόνο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις περί τελέσεως εκ μέρους της ηγεσίας του και στα πλαίσια της δράσης αυτού αξιοποίνων πράξεων των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και κατ΄ επέκταση το ενδεχόμενο άμεσης ή έμμεσης καταχρηστικής χρήσης των πόρων αυτών για τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων».
Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει λάβει την πρώτη δόση της χρηματοδότησης του 2013 ύψους 873.114 ευρώ.
Ωστόσο μετά την άσκηση ποινικών διώξεων κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών του κόμματος, εκδόθηκε σχετική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης αλλά και η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλή, με αποτέλεσμα ανασταλεί η χρηματοδότηση των υπόλοιπων δόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης