Βρετανία: Με νέες κυρώσεις προειδοποιεί τη Ρωσία ο D. Cameron

Βρετανία: Με νέες κυρώσεις προειδοποιεί τη Ρωσία ο D. Cameron
Τόνισε ότι οι παράνομες ενέργειές της στην Ουκρανία έχουν περάσει σε νέο επίπεδο
Με νέες αυστηρότερες κυρώσεις απειλεί τη Ρωσία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, D. Cameron, τονίζοντας ότι οι παράνομες ενέργειές της στην Ουκρανία έχουν περάσει σε νέο επίπεδο.
Υπογράμμισε ότι τυχόν απόπειρες των φιλορώσων αυτονομιστών να επεκτείνουν τα εδάφη τους, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιβολή νέων αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Μόσχας.
«Αντί να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης, οι απολύτως αδικαιολόγητες και παράνομες ενέργειες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία έχουν περάσει σε νέο επίπεδο με την κατάφωρη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από τους αυτονομιστές ώστε να αναλάβουν τον έλεγχο του Ντεμπάλτσεβε, που έγινε δυνατός μόνο με την προσφορά ρώσων μαχητών και εξοπλισμού» δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Cameron.
Οι δηλώσεις Cameron έρχονται μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από το Κίεβο σύμφωνα με τις οποίες οι δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών βομβάρδισαν με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού χωριά της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας.
«Η Ρωσία δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι οποιεσδήποτε απόπειρες των αυτονομιστών να επεκτείνουν τα εδάφη τους- είτε προς τη Μαριούπολη είτε αλλού- θα απαντηθούν με περαιτέρω αυστηρές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες» προειδοποίησε ο Cameron.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS