Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οριστικό... Πράσινο φως του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό

Οριστικό... Πράσινο φως του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό
Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης της Περιφέρειας Αττικής
Οριστικό πράσινο «φως» στην επένδυση της Lamda Development στο «Ελληνικό» άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ειδικότερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε οριστικά και αμετάκλητα τις αιτήσεις αναίρεσης της απόφαση του 6ου Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, η οποία έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία LAMDA.
Το δικαστήριο έκρινε ως απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς της Περιφέρειας Αττικής, η οποία είχε υποβάλει την αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με υπ΄ αριθμ. 3800/2014 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του ίδιου δικαστηρίου, που είχε «παγώσει» τη σχετική διαδικασία για το Ελληνικό.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση του Ελληνικού, όπως είναι η 250 σελίδων τεχνική μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η οποία ανεβάζει σε υπέρογκο ύψος την αξία της έκτασης σε σχέση με το τίμημα που συμφωνήθηκε (915 εκατ. ευρώ).
Από την πλευρά της η Περιφέρεια τόνισε ότι είναι «εξευτελιστική η τιμή πώλησης» και πως η μεταβίβαση είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς παραβιάζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού, αφού επήλθε νόθευση των κανόνων αυτών, λόγω της δωρεάν χορήγησης άδειας καζίνου, της απαλλαγής από το φόρο, κ.λπ.
Τέλος, η Περιφέρεια ζήτησε να προχωρήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο σε έλεγχο προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και να μην αρκεστεί μόνο στο διαγνωστικό σκέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης