Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι δείχνει η καλή συμπεριφορά της μετοχής του Μυτιληναίου; – Ευνοείται από την πτώση ευρώ και πετρελαίου

Τι δείχνει  η καλή συμπεριφορά της μετοχής του Μυτιληναίου; – Ευνοείται από την πτώση ευρώ και πετρελαίου
Απόλυτα προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις των καιρών είναι ο όμιλος Μυτιληναίου, που ευνοείται από τη συγκυρία πτώσης των τιμών του πετρελαίου αλλά και του ευρώ
Σταθερότητα και αμυντικά χαρακτηριστικά στις πολύ πιεστικές συνεδριάσεις, αλλά και μικρότερη… επιθετικότητα στις πολύ ενθουσιώδεις αντιδράσεις παρουσιάζει η μετοχή της Μυτιληναίος όλο το τελευταίο διάστημα.
Συμπεριφορά αν μη τι άλλο ενός εκ των κορυφαίων blue chips της αγοράς, ενός ομίλου με απόλυτα διεθνοποιημένο προφίλ, με ισχυρή μετοχική βάση, απόλυτα προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις των καιρών. Ο τίτλος της Μυτιληναίος έχει πολύ σταθερό προφίλ κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου του 2015, κερδίζοντας από την αρχή του χρόνου σε ποσοστό 50%, ενώ κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 38%.
Η αλήθεια είναι ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου αλλά και η πτώση του ευρώ, ευνοεί τα μέγιστα την επιχείρηση, η οποία είναι απόλυτα εξαγωγική, πληρώνεται σε δολάρια, εξάγει σε δολάρια το μέταλλο «τιμάται» σε δολάρια. Ευνοείται λοιπόν και από την πτώση του ευρώ αλλά και από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου που έχει φτάσει στο μισό απ’ ότι ήταν προ ενάμιση έτους.
Ο όμιλος Μυτιληναίου δεν τραντάχτηκε από την κρίση, κράτησε δυνατά, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που δέχονται πολλά από τα ενεργειακά projects της Μέτκα, λόγω της γενικευμένης αραβικής κρίσης.
Παράλληλα, η Fairfax, εκ των ισχυρών μετόχων του ομίλου Μυτιληναίος, στηρίζει διαρκώς την μακροπρόθεσμου και στρατηγικού χαρακτήρα επένδυσή της…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης