Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Νέο μπαράζ συλλήψεων για τις παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές

Τουρκία: Νέο μπαράζ συλλήψεων για τις παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές
Συνολικά η εισαγγελία της Άγκυρας έχει διατάξει τη σύλληψη 54 ατόμων
Νέο κύμα συλλήψεων διέταξε σήμερα η τουρκική δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, όπου καταγράφονταν συνομιλίες πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας, R.T. Erdogan.
Ειδικότερα, με εντολή της εισαγγελίας της Άγκυρας, έχει διαταχθεί η σύλληψη 54 ατόμων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί έχουν συλλάβει περί τα 40 άτομα σε 20 πόλεις της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα και το Ικόνιο (κεντρική Τουρκία), το Χακάρι, το Βαν και το Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολική Τουρκία), όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο, η τουρκική δικαιοσύνη έχει ανακρίνει δεκάδες αστυνομικούς και υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, οι οποίοι είναι ύποπτοι ότι κατέγραψαν παράνομα συνομιλίες του Erdogan, της οικογένειάς του και υπουργών του ισλαμοσυντηρητικού καθεστώτος που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002 στην Τουρκία, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όλοι οι ύποπτοι θεωρείται πως πρόσκεινται στον ιμάμη F. Gulen ή ότι ενήργησαν για λογαριασμό του.
Ο Gulen σημειωτέον είναι ένας πρώην σύμμαχος του Erdogan, ο οποίος αφότου αποσύρθηκε στις ΗΠΑ διευθύνει ένα ισχυρό δίκτυο σχολείων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και επιχειρήσεων.
Ο Erdogan τού κήρυξε τον πόλεμο μετά την υπόθεση διαφθοράς που είχε στόχο την κυβέρνηση και τους οικείους του τον Δεκέμβριο του 2013 και τον κατηγορεί ότι οικοδόμησε ένα «παράλληλο κράτος» και ότι κατασκεύασε αυτό το σκάνδαλο για να προκαλέσει την πτώση του.
Πολλές κατηγορίες με στόχο τον αρχηγό του κράτους βασίζονταν σε τηλεφωνικές υποκλοπές, οι ηχογραφήσεις των οποίων κυκλοφόρησαν ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Gulen, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, κατηγόρησε τον τούρκο πρόεδρο ότι οδηγεί τη χώρα προς τον «ολοκληρωτισμό».
Ας σημειωθεί ότι τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε τη Δευτέρα ένταλμα σύλληψης, το δεύτερο στη σειρά εις βάρος του Gulen και του δημοσιογράφου Εμρέ Ουσλού, ο οποίος αναχώρησε από την Τουρκία και εκτιμάται πως είναι ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης ο οποίος, με το ψευδώνυμο Φουάτ Αβνί, δημοσιοποίησε στο Twitter πολλές κατηγορίες εναντίον του καθεστώτος.
Ο Ουσλού αρνείται πως είναι η πηγή των διαρροών αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης