Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως θα μπορούσαν να μειωθούν τα δάνεια της MIG κατά 500 εκατ εντός του 2016;

tags :
Πως θα μπορούσαν να μειωθούν τα δάνεια της MIG κατά 500 εκατ εντός του 2016;
Το 2015 η MIG εστιάζεται στην αύξηση του EBITDA, τάση που καταγράφεται ήδη το 2014...
Η μείωση της δανειακής έκθεσης της MIG και η περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων αποτελούν προτεραιότητες της εταιρίας συμμετοχών σε μια περίοδο προφανώς πολύ δυσχερή για την εθνική οικονομία.
Οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου της MIG ανέρχονται σε 1,32 δισεκ. ευρώ και ο μακροπρόθεσμος δανεισμός σε 854 εκατ.
Σε επίπεδο μητρικής οι δανειακές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 697 εκατ.
Τα ίδια κεφάλαια σε επίπεδο μητρικής διαμορφώνονται σε 1 δισεκ. ενώ σε επίπεδο ομίλου στα 614 εκατ ευρώ.
Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπερβαίνουν το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού επισημαίνει και ο ορκωτής ελεγκτής.
Περίπου τα 831 εκατ δάνεια του ομίλου έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα καθώς είχαν υπερβεί τα πλαίσια και δυνητικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν άμεσα απαιτητά.
Η διοίκηση της MIG έγκαιρα και αποτελεσματικά προέβη σε κινήσεις επιβεβλημένες στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των δανεικών χαρτοφυλακίων.
Περίπου τα 657 εκατ δάνεια έχουν τεθεί σε καθεστώς αναδιάρθρωσης.
Η MIG θα χρειαστεί ακόμη ορισμένα τρίμηνα – εποχικότητα εσόδων λόγω δραστηριοτήτων – ώστε να κλείσει τον κύκλο των ζημιών.
Ο κύκλος αυτός που δημιούργησε 3,59 δισεκ. σωρευμένες ζημίες κυρίως από αποτιμήσεις και υποαξίες, βρίσκεται στο τέλος του.
Από αυτά τα 3,59 δισεκ. μπορεί να ανακτηθούν κεφάλαια;
Θεωρητικά ναι αλλά θα πρέπει η οικονομία στην Ελλάδα να βρεθεί σε καθεστώς ισχυρής ανάπτυξης και το χρηματιστήριο να καλπάζει.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η διοίκηση έχει λάβει απαραίτητες πρόνοιες ώστε η MIG να εξυγιανθεί και να γυρίσει οριστικά σελίδα.
Θετικά σε αυτό θα συμβάλλει και η πρόβλεψη – εκτίμηση ότι η MIG θα κερδίσει το διαιτητικό δικαστήριο με την Κύπρο και θα ανακτήσει 500 εκατ με 1 δισεκ. ευρώ εντός του 2016 που αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί σημαντικά ο δανεισμός της εταιρίας κατά τουλάχιστον 500 εκατ ευρώ.
Το 2016 αναμένεται να είναι μια σημαντική χρονιά αναδιάρθρωσης της MIG με μεγάλη μείωση του δανεισμού.
Το 2015 η MIG εστιάζεται στην αύξηση του EBITDA, τάση που καταγράφεται ήδη το 2014 καθώς και στην περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων μέσω αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου 300 εκατ ευρώ.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης