Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Δύσκολη η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες - Σε χαμηλό 10 ετών οι καταθέσεις

Bloomberg: Δύσκολη η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες - Σε χαμηλό 10 ετών οι καταθέσεις
«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια, αλλά δέχονται ισχυρές πιέσεις σε επίπεδο ρευστότητας» 
Στη δραματική κατάσταση των ελληνικών τραπεζών εστιάζει το Bloomberg, επισημαίνοντας πως οι τραπεζικές καταθέσεις τον Ιανουάριο υποχώρησαν σε χαμηλό 10 ετών!
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν κατά -7,7% , στα 148 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2005.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι συνολικές εκροές τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο υπερέβησαν τα 16 δισ. ευρώ.
Πάντως, ο Γιάννης Βαρουφάκης, σημειώνει το Bloomberg, υπογράμμισε χθες πως από την ημέρα επίτευξης συμφωνίας με το Eurogroup, οι καταθέσεις σταδιακά επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες.
Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας διέτεινε πως η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα τη συμφωνία, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι πιέσεις στις τράπεζες.
Ωστόσο, αποσαφήνισε πως οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.
«Η ικανότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία δεν εξαρτάται μόνο από την κεφαλαιακή επάρκεια, αλλά και από τη ρευστότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια, αλλά δέχονται ισχυρές πιέσεις σε επίπεδο ρευστότητας» αποκάλυψε ο Γ. Στουρνάρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης