Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Ανάσα για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας η συμφωνία τη κυβέρνησης

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Ανάσα για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας η συμφωνία τη κυβέρνησης
Ωστόσο δε δίνει ανάσα στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τις κοινωνικές ομάδες που ζουν στην απόλυτη φτώχεια
Την εκτίμηση ότι η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνσηης με τους δανειστές θα δώσει σημαντική ανάσα έστω και προσωρινά στη χρηματοπιστωτική επιβίωση της οικονομίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Tράπεζας της Ελλάδας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παναγόουλο, αυτό, που για τη Γενική Συνομοσπονδία, είναι αμφισβητήσιμο είναι το εάν η συμφωνία επέκτασης του Προγράμματος Προσαρμογής δίνει ανάσα στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τις κοινωνικές ομάδες που ζουν στην απόλυτη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.
«Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι ως προς αυτό, και εκτιμούμε ότι η μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων θα είναι για ακόμη μια φορά η κύρια μεταβλητή της αξιολόγησης του επεκτεινόμενου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής από τους θεσμούς πλέον της Τρόικας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε δεν δημιουργεί τίποτε περισσότερο από μια αβέβαιη αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας, τουλάχιστον στο διάστημα των τεσσάρων μηνών της ισχύς της. Το πρόβλημα ρευστότητας του κρατικού τομέα θα είναι ιδιαιτέρα έντονο στο διάστημα αυτό και θα δημιουργεί αρνητικές προσδοκίες, χρηματοπιστωτικό ρίσκο και πολιτική αβεβαιότητα με αρνητικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία.
Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε ότι ο τμείζον είναι η έξοδος της οικονομίας από την λιτότητα, την ύφεση, την κοινωνική απαξίωση, σημειώνοντας ότι «ο δημόσιος διάλογος οφείλει αμέσως να εστιάσει στη στρατηγική της διαπραγμάτευσης που θα προσδιορίσει τη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, η οποία θα προσδιορίσει το μέλλον του τόπου μας για τα επόμενα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης