Τελευταία Νέα
old

Αναγνωρίζει το Ευρωκοινοβούλιο την αδικία που υπέστησαν οι ομολογιούχοι - Να αποκατασταθούν

Αναγνωρίζει το Ευρωκοινοβούλιο την αδικία που υπέστησαν οι ομολογιούχοι - Να αποκατασταθούν
Μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Κ. Χρυσόγονου αντιπροσωπεία ομολογιούχων παρουσίασε τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε το ελληνικό κράτος στην κοινωνική ομάδα των ομολογιούχων με την εφαρμογή του PSI+
Aναγνωρίζουν οι Ευρωβουλευτές την αδικία που συντελέστηκε στην κοινωνική ομάδα των ομολογιούχων, που υπέστησαν ζημιά, λόγω της εμπλοκής τους στο PSI+.
Oι Ευρωβουλευτές πιστεύουν πως τώρα περισσότερο από ποτέ η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία με βάση την τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή ως αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Κ. Χρυσόγονου, αντιπροσωπεία ομολογιούχων μετέβη και παρουσίασε, τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε το Ελληνικό κράτος και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, στην κοινωνική ομάδα των ομολογιούχων με την εφαρμογή του PSI+.
Μεταξύ των ομολογιούχων ήταν άτομα με προβλήματα υγείας, όπως ένας συνάνθρωπός μας που έχασε το φως του, ένας άλλος που έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα, καθώς επίσης και ένας ομολογιούχος που παλεύει να νικήσει τον καρκίνο. Ένα δείγμα αυτών των οποίων η προηγούμενη κυβέρνηση στο ΣΤΕ αποκάλεσε κερδοσκόπους, τοκογλύφους, εκβιαστές.
Αυτούς τους συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι Ευρωβουλευτές, Μανώλης Γλέζος, Κούλογλου Στέλιος, Νότης Μαριάς, Μανώλης Κεφαλογιάννης, καθώς επίσης και το ΔΣ του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου.
Στην συνέχεια υπήρξε συνέντευξη Τύπου όπου οι κ.κ Χρυσόγονος, Μαρινόπουλος (Πρόεδρος συλλόγου), Τσολιάς (Α’ Αντιπρόεδρος), Αλεξόπουλος (Β’ Αντιπρόεδρος) απάντησαν σε ερωτήσεις ξένων και Ελλήνων Δημοσιογράφων.
Μεταξύ των δημοσιογράφων ήταν από το Bloomberg News ο Jonathan Stearns, ο κ. Anke Harthoorn, ο κ. Waseem Ibraheem, και από τους The New York Times ο κ.Andrew Higgins.
Στην συνέντευξη Τύπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στον ρόλο που είχαν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί στην ένταξη των φυσικών προσώπων στο καταστροφικό psi+.
Το τρίτο μέρος περιελάβανε ενημέρωση των ομολογιούχων για τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους Ευρωβουλευτές κ. Χρυσόγονο και κ. Σοφίας Σακοράφα, η οποία ήταν παρούσα στην συνέντευξη τύπου.
Στο περιθώριο αυτής της ενημέρωσης που έγινε στους ομολογιούχους, η κ. Σακοράφα επανέλαβε την αμέριστη στήριξή της στους ομολογιούχους μέχρι την τελική αποκατάσταση, αφού η κ. Σακοράφα μαζί με την κ. Βαλαβάνη είχαν αναλάβει από την αρχή την επεξεργασία λύσης για τους ομολογιούχους από το ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση.
Λύση η οποία μετουσιώθηκε σε τροπολογία που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή το Νοέμβριο του 2014.
Υποσχέθηκε δε πως για ότι την χρειαστούν οι ομολογιούχοι θα είναι πάντα δίπλα τους, όπως ήταν μέχρι τώρα.
Δεν μπορούμε βέβαια να μην αναφερθούμε στην στάση του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κα Βαλαβάνη θα διαψευστεί και δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε στην Βουλή για τους ομολογιούχους.
Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Χρυσόγονο, για αυτή του την πρωτοβουλία, καθώς επίσης και όλους τους Ευρωβουλευτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Χρυσόγονου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης