Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τους απολυμένους της Χαλυβουργίας Ελλάδος συναντήθηκε ο Π. Σκουρλέτης

Με τους απολυμένους της Χαλυβουργίας Ελλάδος συναντήθηκε ο Π. Σκουρλέτης
Οι απολυμένοι παρουσίασαν τα αιτήματα τους στον υπουργό
Με την επιτροπή απολυμένων από τη Χαλυβουργία Ελλάδος συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστή η δυνατότητα άμεσης στήριξης των ίδιων και των οικογενειών τους.
Ακόμη τους είπε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην στήριξη των ανέργων.
Δύο από τα αιτήματά τους είναι η ανάκληση των ομαδικών απολύσεων που εγκρίθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το καλοκαίρι του 2014 και η συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης και πιστοποίησης δεξιοτήτων.
Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι ο πολύμηνος αγώνας των χαλυβουργών αποτέλεσε σύμβολο για ολόκληρη την εργατική τάξη.
Νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικισμού ΟΕΚ «Μελίνα Μερκούρη».
Αναφορικά με τα προβλήματα αύξησης επιβαρύνσεων προς τους οικιστές, αλλά και για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των δόσεων, το υπουργείο Εργασίας δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει όλες τις πιθανές δυνατότητες.
Ανάλογα δεσμεύθηκε πως θα πράξει και για τους 600 εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, οι οποίοι ζητούν στήριξη καθώς δεν έχουν απολυθεί, ωστόσο δεν πληρώνονται και δεν εργάζονται, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης