Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos: Επιμένει για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - «Εποικοδομητική» η στάση της Ισπανίας

De Guindos: Επιμένει για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - «Εποικοδομητική» η στάση της Ισπανίας
Kατά την τετράμηνη παράταση, θα δούμε την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας, τονίζει ο De Guindos
Επιμένει ότι θα υπάρξει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε φόρουμ που διοργανώνεται από το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE και την KPMG, σε συνεργασία με τις Banco Sabadell, Globalia και τη Siemens, κατά τη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης η Ευρώπη θα δει την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας και τον βαθμό τήρησης των όρων του προγράμματος διάσωσης, προκειμένου να αρχίσει να καθορίζει τα επόμενα βήματά της, που θεμελιωδώς αφορούν ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
«Πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν ότι έχει επηρεαστεί η οικονομική ανάκαμψη και πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα κατάλληλα μέτρα».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το τρίτο πρόγραμμα επέκτασης θα προσέφερε χρηματοδότηση υπό συμφέρουσες συνθήκες, όμως παράλληλα θα περιελάμβανε και μια σειρά από όρους που θα έπρεπε να τηρήσει η Ελλάδα, οι οποίοι θα επικεντρώνοντας σε ένα μνημόνιο κατανόησης.
Επίσης, τόνισε ότι η Ισπανία πάντα διατηρεί μια «εποικοδομητική» στάση έναντι όλων των ελλήνων υπουργών Οικονομικών και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «θα εξακολουθήσει να είναι έτσι» και με τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Ακόμη ο Luis de Guindos σημείωσε ότι ως μέλος του Eurogroup στόχος του είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο ώστε η Ελλάδα να αφήσει πίσω τα προβλήματά της και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση τόσο από οικονομικής απόψεως όσο και ως μέλους της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης