Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wealth Report: Οι 10 χώρες όπου η καταναλωτική δαπάνη για πολυτελή προϊόντα αναμένεται να ενισχυθεί

Wealth Report: Οι 10 χώρες όπου η καταναλωτική δαπάνη για πολυτελή προϊόντα αναμένεται να ενισχυθεί
Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα και Κατάρ η χρυσή τριάδα της έκθεσης
Τις 10 χώρες στις οποίες οι πλούσιοι αναμένεται να ξοδέψουν…περισσότερα αναδεικνύει η νέα έκθεση «The Wealth Report», της συμβουλευτικής εταιρείας Knight Frank.
Αναλυτικότερα, η έκθεση υπολογίζει μια σειρά από παράγοντες, όπως ο πληθυσμός των «ιδιωτών με πολύ υψηλή περιουσία» και η οικονομική πορεία της ίδιας της χώρας, για να κρίνει σε ποιες από αυτές αναμένεται να αυξηθεί η δαπάνη για πολυτελή προϊόντα.
Την πρώτη θέση της σχετικής λίστας καταλαμβάνει για το 2015 το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μόνο το 2014 πουλήθηκαν συνολικά πολυτελή προϊόντα αξίας 8 δισ. στερλινών.
Η Κίνα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ φαίνεται ότι έχει και τα περισσότερα πολυτελή καταστήματα, ενώ σύμφωνα με άλλες έρευνες οι πολίτες της χώρας είναι ήδη πρώτοι σε κατανάλωση αγαθών πολυτελείας.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κατάρ.
Για πολλούς η πιο απροσδόκητη χώρα στη λίστα είναι η Ινδία, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση, ωστόσο η χώρα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει δυναμική οικονομική ανάπτυξη, ενώ το 2014 η αξία των εισαγωγών αφρώδους οίνου αυξήθηκε κατά 19%.

Big Spender index 2015


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης