Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣτΕ : «Φρένο» στα έργα στο νέο λιμάνι της Πάτρας

tags :
ΣτΕ : «Φρένο» στα έργα στο νέο λιμάνι της Πάτρας
Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Πατραίων
«Φρένο» στα  έργα στο νέο λιμάνι των Πατρών έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικά, ενώ έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Πατραίων.
Ειδικότερα, κρίθηκε ότι  σύμφωνα με το Σύνταγμα έπρεπε να είχε εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργικές αποφάσεις ή αποφάσεις της ΕΣΑΛ.
Σημειώνεται ότι με αποφάσεις της τριετίας 2002-2004 της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, που μετά κυρώθηκαν με υπουργικές αποφάσεις, εγκρίθηκαν οι χρήσεις γης και καθορίσθηκαν οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης στο νέο λιμάνι της Πάτρας.
Επιπλέον, εγκρίθηκαν οι χρήσεις του τμήματος μεταξύ του παλαιού και νέου λιμένα, η ανακαίνιση του υπάρχοντος επιβατικού σταθμού «Μελίνα», αλλά και η βελτίωση εν γένει της λιμενικής υποδομής.
Το νομοθετικό πλέγμα που επιτρέπει την κατασκευή του νέου λιμένα ζήτησε να ακυρωθεί ο Δήμος Πατρέων με προσφυγή του στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις διακόπτεται η συνέχεια των λειτουργιών της πόλης προς την πλευρά της θάλασσας, ενώ αποκόπτεται η πόλη και οι κάτοικοι της από το παραθαλάσσιο μέτωπο.
Έτσι, ακυρώθηκαν από το ΣτΕ όλες οι αποφάσεις που καθόριζαν τους κανόνες κατασκευής του νέου λιμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης