Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο 34% έχει εκτιναχθεί το ποσοστό των ξένων στον Μυτιληναίο – Τα δάνεια της εταιρίας μειώθηκαν στα 320 εκατ

Στο 34% έχει εκτιναχθεί το ποσοστό των ξένων στον Μυτιληναίο – Τα δάνεια της εταιρίας μειώθηκαν στα 320 εκατ
Η εταιρία Μυτιληναίος αναμένεται προσεχώς να προβεί σε κινήσεις που θα αναδείξουν τον στρατηγικό ρόλο της στην ελληνική αγορά...
Ουσιώδεις αλλαγές σε μια άκρως ευαίσθητη περίοδο για την τύχη της Ελλάδος, σημειώνονται στην μετοχική δομή της εταιρίας Μυτιληναίος καθώς οι ξένοι επενδυτές έχουν εκτιναχθεί στο 34% εξέλιξη που αποδεικνύει τουλάχιστον…ψήφο εμπιστοσύνης στους σχεδιασμούς της εταιρίας παρά την ελληνική κρίση.
Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία οι οικογένεια Μυτιληναίου κατείχε 31,8% (Ε. Μυτιληναίος 15,4% και Ι. Μυτιληναίος 16,4%) το Fairfax λίγο πάνω από 5% και άλλοι ξένοι θεσμικοί 16%.
Το retail κατείχε 34,7% του μετοχικού κεφαλαίου.
Το τελευταίο διάστημα όμως οι ξένοι επενδυτές έχουν αυξήσει τις επενδυτικές τους θέσεις και πλέον κατέχουν το 34% του μετοχικού κεφαλαίου εξέλιξη πολύ σημαντική…όταν συγκριτικά με τις τράπεζες καταγράφεται μείωση θέσεων ξένων επενδυτών.
Παράλληλα στο όμιλο Μυτιληναίο – όπως θα αποδειχθεί και στα αποτελέσματα χρήσης 2014 που θα ανακοινωθούν 18 Μαρτίου – καταγράφεται μείωση δανεισμού.
Σε επίπεδο εταιρίας ο δανεισμός έχει μειωθεί στα 320 εκατ ευρώ όταν π.χ. το 2011 ο δανεισμός της μητρικής εταιρίας ήταν 585 εκατ ευρώ.
Σε επίπεδο ομίλου ο δανεισμός μακροχρόνιος, βραχυχρόνιος και προβλέψεις διαμορφώνεται στα 1,4 δισεκ. ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαια φθάνουν τα 1,1 δισεκ. ευρώ.
Η εταιρία Μυτιληναίος αναμένεται προσεχώς να προβεί σε κινήσεις που θα αναδείξουν τον στρατηγικό ρόλο της στην ελληνική αγορά και να αποδείξει ότι παρά την κρίση υπάρχουν καλές προοπτικές για μια εταιρία που εμπιστεύονται οι ξένοι και η διοίκηση προσπαθεί να μετριάσει ρίσκο και να αυξήσει αποδόσεις.
Προσεχώς η Μυτιληναίος θα βρεθεί στο επίκεντρο.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης