Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμπάνια σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις γερμανικές αποζημιώσεις ξεκινάει η κυβέρνηση

Καμπάνια σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις γερμανικές αποζημιώσεις ξεκινάει η κυβέρνηση
οι ελληνικές διεκδικήσεις απέναντι στη Γερμανία δεν είναι απλά μια διμερής διαφορά αλλά ένα διεθνές ζήτημα
Πρωτοβουλίες εντός και εκτός συνόρων για την προώθηση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων αναλαμβάνει η κυβέρνηση μεταξύ των οποίων η συμμετοχή με περίπτερο προβολής των ελληνικών διεκδικήσεων, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Μόσχα στη μεγάλη γιορτή για τα 70 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης όπου θα παραστεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Επιπλέον όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος θα υπάρξουν ανάλογες εκδηλώσεις στο Πολεμικό Μουσείο, εκθέσεις σε κεντρικούς σταθμούς των μετρό της Αθήνας, εκδήλωση στο ΥΠΕΘΑ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και εκδηλώσεις στις σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα εξετάζεται και η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου ενώ θα υπάρξουν εκδηλώσεις και σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν υποστεί τις ναζιστικές θηριωδίες αλλά και σε τόπους όπου έδρασε Εθνική Αντίσταση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα ο Στέφανος Ληναίος, ο Γιάννης Μαύρος, ο Αριστομένης Συγγελάκης, ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος και η Χριστίνα Σταμούλη.
Επίσης συμμετείχαν ο ταξίαρχος Νικόλαος Δελατόλας, διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, η Βικτωρία Αναγνώστη και ο Γρηγόρης Καλομοίρης από ΑΔΕΔΥ, ο Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης πρόεδρος της ΟΛΜΕ, η Ολγα Ζαχαριάδου αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού και η Αγγέλικα Σαπουνά από υπουργείο Παιδείας.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη σύσκεψη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις απέναντι στη Γερμανία δεν είναι απλά μια διμερής διαφορά αλλά ένα διεθνές ζήτημα και σε αυτό το πλαίσιο εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για τις γερμανικές οφειλές αλλά και την ενεργοποίηση του απόδημου ελληνισμού για το σκοπό αυτό.
Επίσης έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το αίτημα του επαναπατρισμού των αρχαιολογικών θησαυρών που αρπάχτηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης