Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Δεν παραιτούμαστε από τις αξιώσεις μας

Τσίπρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Δεν παραιτούμαστε από τις αξιώσεις μας
Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Πρωθυπουργός
«Δεν παραιτούμαστε από τις αξιώσεις μας, δεν κάνουμε μαθήματα ηθικής και δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συζήτησης επί της προτάσεως της Προέδρου της Βουλής για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας θα αποπληρωθούν κανονικά, υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι Ευρωπαίοι προς την Ελλάδα.
«Η κυβέρνηση θα στηρίξει την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «επιλέγουμε το δρόμο της διαπραγμάτευσης».
Ειδικότερα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέφερε ότι «θα προσεγγίσουμε το θέμα με την αναγκαία ευαισθησία, με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, το ίδιο περιμένουμε και από τη Γερμανία».
«Ποιος λαός μπορεί να προχωρήσει σβήνοντας τη συλλογική μνήμη και αφήνοντας ιστορικά αδικαίωτους τους αγώνες και τις θυσίες του;» διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης