Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τη βελτίωση του τιμήματος για το Ελληνικό θα ζητήσει η κυβέρνηση - Φλαμπουράρης: Θέλουμε 50% - 50% στα κέρδη

Τη βελτίωση του τιμήματος για το Ελληνικό θα ζητήσει η κυβέρνηση - Φλαμπουράρης: Θέλουμε 50% - 50% στα κέρδη
Η διαπραγμάτευση του ύψους τους τιμήματος θα βασιστεί και στην πρόσφατη μελέτη του ΤΕΕ
Τη βελτίωση του τιμήματος που κατέβαλε η Lamda Development για το Ελληνικό προτίθεται να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή», αφού σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η επένδυση παίρνει το «πράσινο φως» οριστικά και αμετάκλητα, για να προχωρήσει.
Η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει από τη Lamda Development να αυξήσει το τίμημα που έχει δώσει (ανέρχεται στα 915 εκατ. ευρώ), πρόθεση την οποία εξέφρασε έμμεσα και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το τίμημα για το Ελληνικό είναι χαμηλό».
Στο ίδιο μήκος κύματος, σε συνέντευξή του και ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στο Ελληνικό, τόνισε ότι υπάρχει μελέτη του ΕΜΠ για την αξιοποίησή του, με ήπια ανάπτυξη.
«Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση, με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο, οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50%-50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η διαπραγμάτευση του ύψους τους τιμήματος θα βασιστεί και στην πρόσφατη μελέτη του ΤΕΕ, σύμφωνα με την οποία η αξία της προς παραχώρηση έκτασης είναι τουλάχιστον τριπλάσια από το τίμημα πώλησης.
H επένδυση στο Eλληνικό έχει συνολικό ύψος 7 δισ. ευρώ και προβλέπει εκτός του μητροπολιτικού πάρκου 2 εκ. τμ., 1 εκ. επιπλέον τουρίστες αναπτυξιακά κίνητρα γιατους όμορους Δήμους και δημιουργια 30.000 νέων θέσεων εργασίας κατά το κατασκευστικό στάδιο και 50.000 μονίμων στη φάση της ολοκλήρωσης.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης