Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΑΝΕΛ: Απαξιωτικές οι αναφορές του Στ. Θεοδωράκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Ανοησίες που τις παίρνει το ποτάμι…

ΑΝΕΛ: Απαξιωτικές οι αναφορές του Στ. Θεοδωράκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Ανοησίες που τις παίρνει το ποτάμι…
Σκληραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ των ΑΝΕΛ με το Ποτάμι
Απαξιωτικές χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Χρυσοβελώνη τις αναφορές που έκανε νωρίτερα σε ομιλία του στην ΚΟ του Ποταμιού ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.
«Οι απαξιωτικές αναφορές του …ποταμίσιου αρχηγού σε ένα κορυφαίο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, όπως είναι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, δεν αξίζουν τον παραμικρό σχολιασμό. Απλώς αναδεικνύουν την ημιμάθειά του» είπε η κ.Χρυσοβελώνη.
Στο σχόλιο του επικεφαλής του Ποταμιού πως είναι πολύ επικίνδυνο το σκηνικό έντασης Ελλάδας – Γερμανίας που κάποιοι στήνουν, η κ. Χρυσοβελώνη σχολίασε πως «εάν κάτι είναι πραγματικά επικίνδυνο, ανιστόρητο και επιεικώς απαράδεκτο, είναι να θεωρεί κάποιος, ότι η έγερση ενός τέτοιου ζητήματος όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις συνιστά “έκφραση εθνικολαϊκισμού” που δήθεν “οδηγεί στην αναζωπύρωση του εθνικισμού”, όπως διατείνεται ο αρχηγός του Ποταμιού».
Ίσως, επειδή ο ίδιος αγνοεί την έννοια της «αίσθησης του χρέους» απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γερμανικής θηριωδίας, συνεχίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και καταλήγει: «Τα περί “ηρώων του αλβανικού μετώπου” τα προσπερνούμε. Είναι απλώς ανοησίες που τις παίρνει το ποτάμι…».
Νωρίτερα η κ. Χρυσοβελώνει είχε αναφέρει με αφορμή τη δήλωση των βουλευτών του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη και Γρηγόρη Ψαριανού για τον Πάνο Καμμένο, με καυστικό ύφος: «Το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τη ΜΟΜΑ με τις τεχνικές εταιρείες των αφεντικών του. Στο Κούγκι θα παραδώσει τη Μονή στους Τούρκους, θα φιλοξενήσει τους μετανάστες, θα συνεργαστεί με τον κ. Βορίδη για τα θέματα της κοινότητας, θα αποστρατιωτικοποιήσει την ΕΛΔΥΚ και, τελικά, όπως είπε χθες ο εκπρόσωπός του κ. Θεοχάρης, θα αρνηθεί τις αποζημιώσεις, γιατί οι Γερμανοί μας έκαναν… καλό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο…».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης