Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πίστη και υποταγή στην ISIS δήλωσε η Boko Haram - Εντείνεται η τρομοκρατική απειλή

Πίστη και υποταγή στην ISIS δήλωσε η Boko Haram - Εντείνεται η τρομοκρατική απειλή
Από το 2011 η Boko Haram έχει δολοφονήσει 11 χιλ. ανθρώπους

Δεκτή έγινε από την ISIS η δήλωση πίστης και υποταγής από την τρομοκρατική οργάνωση τζιχαντιστών, που δρα στη Νιγηρία, Boko Haram, που σε διάστημα 4 ετών έχει δολοφονήσει 11 χιλ. ανθρώπους.
Ο αρχηγός της Boko Haram, δήλωσε την αφοσίωσή της νιγηριανής οργάνωσης στο ισλαμικό κράτος και δεσμεύτηκε ότι οι μαχητές της Boko Haram θα υπακούν με κάθε τρόπο την εξουσία της ISIS,  «υπηρετώντας τις θεϊκές νόρμες».
Η πληροφορία καταγράφηκε σε ηχογραφημένο μήνυμα, η εγκυρότητα του οποίου επιβεβαιώθηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης του ισλαμικού κράτους.
Σε συνέχεια της επισφράγισης της «συμφωνίας», η ISIS θα πρέπει να αποστείλει στην περιοχή της Νιγηρίας, όπου δρα και ενεργεί η τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram, μουσουλμάνους μισθοφόρους με στόχο την επεξεργασία των όρων της υποταγής και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο μερών.
Η Boko Haram που έχει αυτό-ανακηρύξει το έδαφος της ισλαμικό κράτος και μέσω της συμφωνίας, ο ηγέτης της Abubakar Shekau, κατέχει πλέον τον τίτλο του Εμίρη στο «τρομοκρατικό» χαλιφάτο.
Σύμφωνα με ερευνητή για την τρομοκρατία στο Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον, η συμφωνία μεταξύ ISIS και Boko Haram, ακόμα κι αν δεν στηρίζεται σε στενές σχέσεις, θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις παγκοσμίως.
Η Boko Haram, έχει στρατολογήσει πλέον χιλιάδες εξτρεμιστές, μαχητές του τζιχαντισμού για την υπηρέτηση των «θεϊκών» νόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης