Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήσυχος: «Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας» υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τις γερμανικές επανορθώσεις

Ήσυχος: «Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας» υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τις γερμανικές επανορθώσεις
Σοβαρές καταγγελίες από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, υποστηρίζοντας πως «δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας» προσπαθούν να υπονομευόσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης της να φέρει στο διεθνές προσκήνιο το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων.
Μάλιστα ο κ. Ήσυχος καταγγέλλει «ενορχηστρωμένη προβοκάτσια» και «εκστρατεία ψεύδους» κατά της ελληνικής κυβέρνησης.
Πίσω από την προσπάθεια βρίσκονται «δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας», προσθέτοντας μάλιστα πως σε αυτή έχουν «στρατευθεί» και «δυνάμεις που υποτίθεται εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό» σύμφωνα με τον κ. Ήσυχο.
Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ τονίζει πως «ο αγώνας της ελληνικής κυβέρνησης για ηθική, πολιτική και οικονομική δικαίωση των απαιτήσεων του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να διακοπεί».
Διευκρινίζει πάντως πως η προσπάθεια της Αθήνας δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, «αλλά στοχεύει στο να κλείσει μια ανοιχτή πληγή του παρελθόντος».
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ήσυχος έχει συγκαλέσει την ερχόμενη Δευτέρα σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, καθώς και άλλων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης