Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (Ε.Ε): Η πολιτική του Putin είναι να έχει εχθρούς και να βρίσκεται σε σύγκρουση

Tusk (Ε.Ε): Η πολιτική του Putin είναι να έχει εχθρούς και να βρίσκεται σε σύγκρουση
Οι οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα διατηρηθούν ως έχουν, μέχρι η Ουκρανία να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της
«Γνωρίζω, και δεν έχω απλώς το ένστικτο, πως η πολιτική του Putin είναι πολύ πιο απλή από ότι συζητάμε», ανέφερε ο Donald Tusk, σε συνέντευξή του σε ομάδα ευρωπαϊκών εφημερίδων, διευκρινίζοντας πως «η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην καθαρή και απλή πολιτική του Putin είναι η πίεση».
Και ποια είναι αυτή η πολιτική;
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «η απλή πολιτική του Putin είναι να δημιουργεί εχθρούς, να είναι δυνατότερος από αυτούς, να τους καταστρέφει και να βρίσκεται σε διαμάχη».
Οι οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα διατηρηθούν ως έχουν, μέχρι η Ουκρανία να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Παρά τις πιέσεις που ασκούν πολλές χώρες της ΕΕ για τουλάχιστον επί μέρους άρση των κυρώσεων, ο Tusk διεμήνυσε πως κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό ενδεχόμενο, καθώς θα φαινόταν ως συμβιβασμός της ΕΕ και υπαναχώρηση.
Μάλιστα κατηγόρησε τους ηγέτες των χωρών, που ζητούν άρση των κυρώσεων, τονίζοντας ότι φέρονται είτε με αφέλεια, είτε με υποκρισία, όταν ζητούν «το πλεονέκτημα της αμφιβολίας» για τον Vladimir Putin.
Υπογράμμισε ότι προτού γίνει άρση των κυρώσεων, θα πρέπει να εφαρμοστούν στο 100% οι όροι της συμφωνίας του Μινσκ, καθώς αντίθετο ενδεχόμενο θα έθετε εκ νέου σε κίνδυνο την Ουκρανία.
Σημειώνεται ότι οι χώρες, που επιθυμούν πιο ελαστικές κυρώσεις, είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Αυστρία και η Τσεχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης