Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται αύριο το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς - Τι προβλέπει

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται αύριο το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς - Τι προβλέπει
Όλες οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια της ρύθμισης
Κατατίθεται στη Βουλή το πρωί της Τρίτης 17 Μαρτίου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Στόχος είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, απογορεύονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων που αφορούν κύρια και μοναδική κατοικία για όλο το 2015 στη βάση συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Αναλυτικότερα, απαγορεύονται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2015 οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών που χρησιμεύουν ως κύρια ή μοναδική κατοικία, δηλωθείσα ως τέτοια στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματός και εφόσον η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις
- Το ετήσιο καθαρό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα (μετά την αφαίρεση των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης) να είναι μικρότερο ή ίσο των 50.000 ευρώ.
- Η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση των 500.000 ευρώ και εξ αυτής το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την 31η Δεκεμβρίου του 2014 να μην υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, εξαιρουμένων περιοδικών παροχών από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα.
- Για οικογένειες που βαρύνονται φορολογικά με τρία και περισσότερα τέκνα, άτομα με αναπηρία 67% και άνω και όσους βαρύνονται φορολογικά με άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή ένας τουλάχιστον εκ των οφειλετών είναι αποδεδειγμένα άνεργος και παραμένει άνεργος έως τη λήξη της ισχύος του παρόντος νόμου, δηλαδή έως 31/12/2015, τα παραπάνω όρια των σωρευτικών προϋποθέσεων προσαυξάνονται κατά 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης