Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Australia: Κατευθύνεται προς μια νέα μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με τα πρακτικά

Bank of Australia: Κατευθύνεται προς μια νέα μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με τα πρακτικά
Κρατά στάση αναμονής για περισσότερα μακροοικονομικά στοιχεία
Έτοιμη να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης είναι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 3ης Μαρτίου, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, «με βάση τις παρούσες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκτιμούν ότι θα προκύψει ανάγκη για περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης».
Οι αναλυτές και οι αγορές εκτιμούσαν ότι η RBA θα προέβαινε σε μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου, ωστόσο η διοίκηση της τράπεζας προτίμησε να κρατήσει στάση αναμονής.
Όπως φαίνεται και από τα πρακτικά της συνεδρίασης, αυτό που συγκράτησε τα επιτόκια ήταν ο φόβος για τις τιμές των αγορών κατοικίας και κατ’ επέκταση τα στεγαστικά δάνεια.
Αναλυτικότερα, το διοικητικό συμβούλιο παρατήρησε πως η σύνθεση της αγοράς κατοικίας παραμένει ασύμμετρη, ενώ εκτίμησε ότι η πρόσφατη μείωση των επιτοκίων, θα μπορούσε να ωθήσει την αγορά, αλλά και τις τιμές των κατοικιών σε αύξηση.
Η διοίκηση της RBA θεωρεί ότι «θα υπάρξουν πλεονεκτήματα αν κρατήσει στάση αναμονής για να δει αν τα νεότερα μακροοικονομικά στοιχεία επιβεβαιώσουν την πορεία της οικονομίας», προτού προβούν σε νέες μειώσεις και μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης