Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Cerar (πρωθυπουργός Σλοβενίας): Η αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων στην Ελλάδα έχει όρια

M. Cerar (πρωθυπουργός Σλοβενίας): Η αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων στην Ελλάδα έχει όρια
Και οι πολίτες άλλων χωρών έχουν υποστεί μέτρα λιτότητας, τονίζει ο σλοβένος πρωθυπουργός, o οποίος καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Η αλληλεγγύη που εκφράζεται στην Ελλάδα από τους ευρωπαίους εταίρους της έχει όρια, καθώς και άλλες χώρες παλεύουν να αντεπεξέλθουν στα μέτρα λιτότητας που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν, ανέφερε ο σλοβένος πρωθυπουργός, Miro Cerar, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.
Αν και οι Σλοβένοι αναγνωρίζουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, σημείωσε ο σλοβένος πρωθυπουργός, όλα τα μέλη της Ε.Ε. πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Ε.Ε., που περιλαμβάνουν τη διατήρηση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.
«Οι πολίτες μας επίσης έχουν υποστεί μέτρα λιτότητας», σημείωσε ο M. Cerar, προσθέτοντας πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε το έλλειμμα, να σταθεροποιήσουμε τα δημοσιονομικά μας».
Γι' αυτό τον λόγο, επισήμανε, «δεν μπορούμε να πάμε πολύ μακριά όσον αφορά το θέμα της αλληλεγγύης, διότι αυτό θα αποτελούσε ένα κακό μήνυμα προς τους πολίτες μας, προς τους φορολογουμένους μας».
Στην περίπτωση της Ελλάδας, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν επιδείξει κάποια ελαστικότητα όσον αφορά τις προθεσμίες και βεβαίως κάποιες αναπροσαρμογές, σημείωσε ο σλοβένος πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να υπακούουν στο βασικό πλαίσιο και τους βασικούς κανόνες της Ε.Ε.
Αυτή είναι η θέση μας, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «περιμένουμε και από την Ελλάδα ότι είναι ικανή και πρόθυμη να προχωρήσει στις πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει τα στάνταρτ και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης