Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης στους FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία

Στ. Θεοδωράκης στους FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία
Για σκιαμαχία της κυβέρνησης με φανταστικούς εχθρούς έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού
Για σπατάλη πολιτικού κεφαλαίου θέτοντας συστηματικά στο στόχαστρό του το Βερολίνο κάνει λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στους Financial Times.
«Οι Γερμανοί σήμερα είναι φίλοι της Ελλάδας και δεν έπρεπε να έχουμε υπουργούς που να επιδιώκουν μια εχθρική σχέση μαζί τους», ανέφερε με σαφείς αιχμές προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για να προσθέσει ότι εκατομμύρια γερμανοί πολίτες έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές κάθε χρόνο, τονίζοντας τους στενούς δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών.
Μάλιστα, έκανε λόγο για κάποιους «ανεγκέφαλους» που θέλουν να τινάξουν στον αέρα αυτή τη σχέση.
«Αυτό που είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικό για τη χώρα, είναι ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ευρωπαίους εταίρους της και τη Γερμανία», σημείωσε και επικαλέστηκε όχι μόνο τη ρητορική που χρησιμοποιεί η Αθήνα, αλλά και μια σειρά από συναντήσεις με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ ελλήνων αξιωματούχων και ευρωπαίων ομολόγων τους.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τις 50 ημέρες που βρίσκεται στην εξουσία, οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω, ενώ ανέφερε ότι σκιαμαχεί εναντίον φανταστικών εχθρών, θέτοντας ζητήματα που δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας, όπως για παράδειγμα οι γερμανικές αποζημιώσεις.
Ωστόσο, ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρά την κριτική προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι είναι έτοιμος να τη στηρίξει, υπό την προϋπόθεση ότι θέλει να διατηρήσει τη χώρα στο ευρώ και θα προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει.
«Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο ευρώ, όμως δεν προχωρά σε μεταρρυθμίσεις», σημειώνει, για να προσθέσει ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν σαφή συμπεράσματα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης