Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γερμανοί πολίτες καταβάλλουν 875 ευρώ στην Ελλάδα για τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου πολέμου!

Γερμανοί πολίτες καταβάλλουν 875 ευρώ στην Ελλάδα για τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου πολέμου!
Απίστευτη κίνηση από ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών
Σε μία άκρως συμβολική κίνηση προέβη ένα ζευγάρι Γερμανών, οι οποίοι κατέβαλαν το μέρος που τους αναλογεί από την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων.
Ειδικότερα, ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge, επισκεπτόμενοι το Ναύπλιο, κατέβαλαν στις δημοτικές αρχές το ποσό των 875 ευρώ.
Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό είναι το ποσό που τους αναλογεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως εξήγησαν, το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων ανέρχεται στα 70 δισ. ευρώ, το οποίο διαιρούμενο με το συνολικό πληθυσμό της Γερμανίας (80 εκ.) εκτιμάται στα 875 ευρώ ανά Γερμανό πολίτη.
«Σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε.
Όχι σαν Ελεημοσύνη αλλά σαν κάτι που σας ανήκει. Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας, δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα» τόνισαν στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου.
«Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση ένα μέρος από αυτά, τα 875 ευρώ, να τα επιστρέψουμε στον Ελληνικό πληθυσμό.
Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα» κατέληξαν οι δύο Γερμανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης