Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ηχηρό μήνυμα ΟΤΟΕ στην κυβέρνηση - Όχι σε παρέμβαση στα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων

Ηχηρό μήνυμα ΟΤΟΕ στην κυβέρνηση - Όχι σε παρέμβαση στα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων
Καλούμε τη κυβέρνηση να εγκαταλείψει τέτοιες σκέψεις που αφορούν στα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων
Όποιος έχει καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι, διαμηνύει, με νόημα, σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην αξιοποίηση των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων.
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για τη διατήρηση των ήδη συρρικνωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε συνδυασμό με την απότομη και υπέρμετρη διόγκωση της ανεργίας και της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, έπληξαν καθοριστικά τα ασφαλιστικά ταμεία, θέτοντας σε διαρκή κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους και τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους απέναντι στους ασφαλισμένους.
Με αφορμή την πρόσφατη κινητικότητα που αναπτύσσεται και βλέπει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη κυβερνητική απαίτηση συμμετοχής των διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων στις τρέχουσες ανάγκες αντιμετώπισης των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, η ΟΤΟΕ έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση και είναι η ίδια θέση που πήρε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν για τα αποθεματικά των Ταμείων.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι, η ΟΤΟΕ είναι αντίθετη σε κάθε απόπειρα παρέμβασης στα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, είτε αυτή είναι εθελοντική εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων, είτε είναι υποχρεωτική, είτε νομοθετική, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες εκείνων που θα το επιχειρήσουν, οι οποίες δεν εξαντλούνται μόνο στο νομικό επίπεδο, αλλά αφορούν και στο ηθικό και στο πολιτικό επίπεδο δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα, αλλά όπως όλα δείχνουν και στο μέλλον.
Διαφωνούμε, λοιπόν, ριζικά να υπάρξει παρέμβαση στα διαθέσιμα των Ταμείων, γιατί αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης των πενιχρών οικονομικών των ταμείων θέτει σε κίνδυνο την πενιχρή ελπίδα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και μπορεί να σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο βάθεμα της ανθρωπιστικής κρίσης αν οι πολιτικές δεν ευοδωθούν και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων χαθούν.
Καλούμε τη κυβέρνηση να εγκαταλείψει τέτοιες σκέψεις που αφορούν στα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, αν υπάρχουν και σχεδιάζεται να υλοποιηθούν, πριν πάρουν διαστάσεις οι δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των συνταξιούχων της χώρας, καταλήγει η ΟΤΟΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης