Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση για το πετρέλαιο - Κατάρ: Ο ΟΠΕΚ δεν είχε άλλη επιλογή από το να διατηρήσει την παραγωγή

Νέα πτώση για το πετρέλαιο - Κατάρ: Ο ΟΠΕΚ δεν είχε άλλη επιλογή από το να διατηρήσει την παραγωγή
Η δραματική πτώση της τιμής του πετρελαίου θα επηρεάσει τα έσοδα του Κατάρ φέτος, τόνισε ο υπουργός πετρελαίου του Κατάρ
Νέα πτώση καταγράφουν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Κατάρ, Ali al-Omair, ότι ο ΟΠΕΚ δεν είχε άλλη επιλογή από το να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου, καθώς δεν ήθελε να χάσει το μερίδιό του στις παγκόσμιες αγορές.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Al-Omair σημείωσε ότι η δραματική πτώση της τιμής του πετρελαίου θα επηρεάσει τα έσοδα της χώρας του και τον προϋπολογισμό.
«Στον ΟΠΕΚ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διατηρήσουμε το "ταβάνι” της παραγωγής ως έχει, διότι δεν θέλουμε να χάσουμε το μερίδιό μας στην αγορά», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αν υπάρξει κάποιου είδους διακανονισμός με χώρες εκτός του ΟΠΕΚ, αυτό θα μας χαροποιήσει».
Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, η τιμή του αμερικανικού αργού, τύπου West Texas, υποχωρούσε κατά 3%, στα 43,31 δολάρια το βαρέλι, κοντά σε χαμηλό έξι ετών, ενώ η τιμή στα συμβόλαια για το Brent υποχωρούσε στα 55,10 δολάρια το βαρέλι.
Η αδύναμη παγκόσμια ζήτηση και η έκρηξη στην παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι οι δύο παράγοντες κλειδιά στους οποίους αποδίδεται η μείωση των τιμών του «μαύρου χρυσού», όπως επίσης και η άρνηση του ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής.
Η επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, όπου αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης