Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Mobius: Η κατάσταση με τη Ρωσία θα επιδεινωθεί περαιτέρω, προτού αρχίσει να βελτιώνεται

M. Mobius: Η κατάσταση με τη Ρωσία θα επιδεινωθεί περαιτέρω, προτού αρχίσει να βελτιώνεται
Πιθανόν η Ρωσία να αναζητήσει να παγιώσει ό,τι έχει κερδίσει στην Ουκρανία και ενδεχομένως να προχωρήσει στη χάραξη νέων εδαφών, τόνισε ο μεγαλοεπενδυτής
H τρέχουσα αδυναμία που παρουσιάζει η Ρωσία αποτελεί το μεγάλο ερώτημα που επικρέμαται πάνω από τις αναδυόμενες αγορές, τονίζει ο μεγαλοεπενδυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Franklin Templeton, Mark Mobius.
Ο Mobius με δηλώσεις του στο CNBC σημειώνει ότι εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω επιθετικότητα στην Ουκρανία από τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον κυρώσεις στη Ρωσία, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο και στις οικονομίες των γειτονικών της χωρών.
«Τα πράγματα θα επιδεινωθούν περαιτέρω, προτού βελτιωθούν», επισήμανε και πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν η Ρωσία να αναζητήσει να παγιώσει ό,τι έχει κερδίσει στην Ουκρανία και ενδεχομένως, να χαράξει περισσότερα εδάφη.
Θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο μέχρι να δει ένα καλό λόγο για να αλλάξει πορεία, επισήμανε ο M. Mobius, αλλά προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάτι για να το κάνει.
Η Κριμαία εντάχθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014 ύστερα από δημοψήφισμα εκεί, που κατέδειξε ότι υπάρχει υποστήριξη για τον διαχωρισμό της από την Ουκρανία, αν και οι δυτικές χώρες το χαρακτήρισαν λάθος.
Η κατάσταση αυτή έχει θέσει τα κράτη της Βαλτικής σε κατάσταση συναγερμού, τονίζει ο Mobius και προσθέτει ότι οι χώρες αυτές ανησυχούν όχι μόνο επειδή η Ρωσία είναι εκείνη που προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος φυσικού αερίου στην περιοχή, αλλά επειδή η κατάσταση απειλεί το εμπόριο με τη Ρωσία.
Από την άλλη πλευρά, στην Ευρώπη η αποδυνάμωση του ευρώ θα επιτρέψει σε ορισμένες χώρες να στραφούν εμπορικά σε άλλα μέρη του κόσμου και αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να τονωθεί η οικονομία της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης