Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερμανία: Καμία διάθεση συμβιβασμού για τις πολεμικές επανορθώσεις - Δεν έχει αλλάξει η στάση της κυβέρνησης

Γερμανία: Καμία διάθεση συμβιβασμού για τις πολεμικές επανορθώσεις - Δεν έχει αλλάξει η στάση της κυβέρνησης
Ωστόσο για τη Γερμανία, ανεξάρτητα από το θέμα της διεκδίκησης επανορθώσεων, είναι σαφές πόσα δεινά υπέστη ο ελληνικός λαός στην κατοχή
Την πάγια θέση της Γερμανίας για τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα επανέλαβε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Εξωτερικών Martin Schaefer.
«Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία αλλαγή στάσης του υπουργείου Εξωτερικών», τόνισε ο Martin Schaefer σχολιάζοντας αναφορά του περιοδικού «Der Spiegel» περί «διάθεσης συμβιβασμού» στο θέμα της ελληνικής διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.
«Το περιεχόμενο (του δημοσιεύματος) είναι σωστό, αλλά ο τίτλος είναι λάθος.
Υπονοεί αλλαγή θέσης και αυτό είναι απλώς λάθος.
Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία αλλαγή στάσης του υπ. Εξωτερικών και της κυβέρνησης» σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.
«Για τη Γερμανία, ανεξάρτητα από το θέμα της διεκδίκησης επανορθώσεων, είναι σαφές πόσα δεινά υπέστη ο ελληνικός λαός στην κατοχή.
Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Προέδρου Gauck στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Schaefer και διευκρίνισε ότι τόσο το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον όσο και το Εργαστήρι Νεολαίας δεν σχετίζονται με τη συζήτηση για επανορθώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης