Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Δεν Ελλάδα δεν έχει καταστραφεί - Δεν υπάρχει Grexit

Κουίκ: Δεν Ελλάδα δεν έχει καταστραφεί - Δεν υπάρχει Grexit
Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει έστω και «ένα ευρώ»
Η Ελλάδα δεν έχει καταστραφεί, αντιθέτως προχωρά και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί, υπογράμμισε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», εξήγησε πως «αυτό το οποίο πρέπει να καταστεί σαφές, για το κάθε τεχνικό κλιμάκιο που έρχεται εδώ, είναι ότι δεν θα παρεμβαίνει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
Παράλληλα, κατηγόρησε τους ξένους εταίρους και τα διεθνή, κυρίως γερμανόφωνα ΜΜΕ, ότι επιτίθενται διαρκώς στην κυβέρνηση από τη μέρα που ορκίστηκε.
«Συνέχεια "τσιτώνουν" τον Έλληνα, ότι "καταστρεφόμαστε, φεύγουμε, Grexit, δεν έχουμε λεφτά"» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υφυπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει έστω και «ένα ευρώ» που θα αποφέρει στα ταμεία η ρύθμιση των 100 δόσεων, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να συγχέονται το καθαρά τεχνοκρατικό κομμάτι με την πολιτική βούληση και πως ορθώς «έθεσε το θέμα ο πρωθυπουργός και σε επίπεδο πολιτικής βούλησης».
Παρατήρησε ότι πλέον οι Έλληνες προτείνουν και δεν δέχονται εντολές, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε τις λύσεις».
Ο κ. Κουίκ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα θα πάει καλά, «αρκεί να μας αφήσουν λίγο να ηρεμήσουμε. Μπορούνε επιτέλους για μερικές μέρες, μερικές εβδομάδες, να μην ασχολούνται μαζί μας για να κάνουμε τη δουλειά μας;»
Σχετικά με τη χθεσινή επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες, εκτίμησε ως θετικό το ότι οι πάντες είπαν πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα επ' αυτού, και συμπλήρωσε ότι «η κ. Μέρκελ δεν θα ήθελε ποτέ, από τη στιγμή που φιλοδοξεί να αφήσει ένα όνομα καταγεγραμμένο θετικά στην ευρωπαϊκή οικογένεια, να σκάσει μέσα στα χέρια της ένα ντόμινο ξεκινώντας από την Ελλάδα, εξαιτίας βεβαίως και των πολιτικών που εν πολλοίς επέβαλε το Βερολίνο».
«Και υπενθυμίζω ότι είχαμε και την ουσιαστική πολιτική παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη γεωπολιτική θέση την οποία έχουμε εμείς εδώ και τι μπορεί να σημαίνει αν κάτι δεν πάει καλά με την Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε τι σας λέω, με Ουκρανία, Β. Αφρική, Λιβύη και απέναντι Μ. Ανατολή» κατέληξε ο κ. Κουίκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης