Τελευταία Νέα
Διεθνή

Okhrimenko (Ουκρανία): Όσο η χώρα εφαρμόζει τις προσταγές του ΔΝΤ, τόσο η κρίση βαθαίνει

Okhrimenko (Ουκρανία): Όσο η χώρα εφαρμόζει τις προσταγές του ΔΝΤ, τόσο η κρίση βαθαίνει
Η αύξηση της φορολογίας και η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, που επιτάσσει το ΔΝΤ, δεν οδηγούν την οικονομία σε ανάπτυξη
Αν θέλουμε να ανακάμψει η ουκρανική οικονομία πρέπει να σταματήσουμε να εφαρμόζουμε τις συμβουλές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε ο πρόεδρος του Κέντρου Αναλύσεων της Ουκρανίας (Ukrainian Analytical Centre), Alexander Okhrimenko.
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει απαιτήσει από την Ουκρανία, ως προϋπόθεση για να λάβει χρηματοδότηση, να αυξήσει την φορολογία και να μειώσει τα κοινωνικά επιδόματα.
Ο Okhrimenko, ωστόσο, τόνισε πως «όσο η Ουκρανία εφαρμόζει τις προσταγές της ΔΝΤ, τόσο η κρίση θα βαθαίνει».
«Είναι απαραίτητο να απορρίψουμε τις προτροπές του ΔΝΤ, να επαναφέρουμε τους μισθούς σε φυσιολογικά επίπεδα, να δημιουργήσουμε μια φυσιολογική αγορά και να προβούμε σε πραγματικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις».
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην τεράστια φορολογία που καλούνται να πληρώσουν οι ουκρανικές επιχειρήσεις, ενώ σχολίασε πως όλες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ουκρανική οικονομία το 2014 διαψεύστηκαν.
Ο ίδιος σχολίασε πως η Ουκρανίας να επανέλθει στην οικονομική κατάσταση του 2013 μέσα σε μία 10ετία, ενώ για το 2016 και το 2017 προβλέπει βαθιά ύφεση.
«Το 2018 θα είναι κάπως πιο εύκολο, ωστόσο η Ουκρανία θα επανέλθει στα επίπεδα του 2013, είτε από το 2023 ή από το 2026».
Κατέληξε, τονίζοντας πως «τώρα ζούμε εν μέσω κρίσης, αντίστοιχη με αυτή που έζησαν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1920» και για αυτό πρέπει να ευχαριστούμε τις συμβουλές του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης