Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Έχουμε εσωτερική στάση πληρωμών για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Έχουμε εσωτερική στάση πληρωμών για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις
«Βλέπω να πηγαίνουμε ολοταχώς - στην καλύτερη των περιπτώσεων - σε καινούριο μνημόνιο»
«Έχουμε εσωτερική στάση πληρωμών για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, καλώντας την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα λεγόμενά του.
Όσα κάνει η κυβέρνηση είναι σε πλήρη αντίθεση με όσα λέει, τόνισε ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε «πλήρη τρικυμία εν κρανίω».
Πρόσθεσε πως «μάθαμε ξαφνικά ότι θέλανε χρήματα ενώ διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη ρευστότητα», ενώ διερωτήθηκε αν η εναλλακτική λύση, το σχέδιο Β της κυβέρνησης είναι «η επιστολή στη Merkel, με αίτημα “δώστε μας χρήματα να μην πάμε σε πιστωτικό γεγονός”».
Ως προς το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι αν και υη κυβέρνηση διαμηνύει ότι το θέμα είναι ηθικό, εντούτοις «δεν είναι ηθικό, αλλά οικονομικό».
Σχολίασε, δε, πως και η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε «τις απαραίτητες ενέργειες», για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων θεσμικά, από τη Βουλή.
Κλείνοντας, ανέφερε πως «δεν μπαίνουμε στην ουσία με αποτέλεσμα να ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσουμε μισθούς», ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι πρέπει να κλείσει η συμφωνία και να αναλάβει τις ευθύνες της, διότι ο λογαριασμός ανεβαίνει και η χώρα διατρέχει κινδύνους.
«Αν δεν μπει η χώρα σοβαρά στις ράγες, τότε τα κάγκελα θα χρειαστεί να μπουν πολύ γρήγορα πίσω», κατέληξε ο κ. Καραγκούνης, υπονοώντας ότι θα υπάρξουν νέες κοινωνικές αναταραχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης