Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Αρνείται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί κατασκοπίας μυστικών συνομιλιών της Ουάσιγκτον

Ισραήλ: Αρνείται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί κατασκοπίας μυστικών συνομιλιών της Ουάσιγκτον
Το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ κατασκοπεύει τις ΗΠΑ, εντείνει το αρνητικό κλίμα των δύο χωρών


Ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ φέρνει με δημοσίευμά της η Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ φέρεται να κατασκόπευε μυστικές, «κεκλεισμένων των θυρών» συζητήσεις της Ουάσιγκτον σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά στο Ιράν, προκειμένου να συνθέσει ένα "οπλοστάσιο" πληροφοριών και στοιχείων για την αποτροπή συμφωνίας.
Το δημοσίευμα της Τρίτης επικαλείται μαρτυρίες νυν και πρώην αμερικανών κυβερνητικών σχετικά με υποκλοπές πληροφοριών που προέρχονται από εμπιστευτικές ενημερώσεις και διπλωματικές επαφές με ευρωπαϊκές χώρες.
Το Ισραήλ ωστόσο διαψεύδει το δημοσίευμα και αρνείται τις κατηγορίες περί κατασκοπίας.
Το δημοσίευμα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος δεν εξοργίστηκε με την κατασκοπία αυτή καθαυτή, αλλά με την πρόθεση του Ισραήλ να επηρεάσει το Κογκρέσο αλλά και τρίτους και να αποθαρρύνει την υποστήριξη των γερουσιαστών προς την αμερικανική κυβέρνηση, όσον αφόρα στo ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν.
Ας σημειωθεί ότι ήδη η πλειοψηφία των γερουσιαστών είναι αντίθετη στην διατήρηση πυρηνικών οπλοστασίων στην περιοχή, καθώς φαίνεται να ανησυχεί για την επιθετική ικανότητα του Ιράν.
Το δημοσίευμα διέψευσε και το υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «προφανώς το Ισραήλ υπερασπίζεται τα συμφέροντα σχετικά με την ασφάλεια του και διατηρεί υπηρεσία κατασκοπείας, αλλά δεν κατασκοπεύουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης