Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody’s: Υποβάθμισε την Ουκρανία – Βλέπει χρεοκοπία σε βάθος χρόνου

Moody’s: Υποβάθμισε την Ουκρανία – Βλέπει χρεοκοπία σε βάθος χρόνου
Η πιθανότητα χρεοκοπίας για το δημόσιο χρέος είναι σχεδόν 100% αναφέρει ο Moody’s
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουκρανίας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s, κρίνοντας πως είναι σχεδόν αναπόφευκτη η αποτυχία της να αποπληρώσει το χρέος της προς τους διεθνείς πιστωτές της.
«Η πιθανότητα (...) χρεοκοπίας για το δημόσιο χρέος είναι σχεδόν 100%» αναφέρει ο διεθνής οίκος, o οποίος υποβάθμισε την Ουκρανία στο επίπεδο «Ca».
Σύμφωνα με τη Moody's, οι κάτοχοι των ουκρανικών ομολόγων θα έχουν «σημαντικές απώλειες» ως αποτέλεσμα του σχεδίου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της πλειοψηφίας των εκκρεμών ομολόγων.
Η Ουκρανία ελπίζει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της την επόμενη εβδομάδα με στόχο να καταλήξει σε μια συμφωνία για αναδιάρθρωση του χρέους ως το τέλος Μαίου
Όμως κατά τον Moody’s η έκβαση των συζητήσεων αυτών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αναδιάρθρωση άτακτη, η οποία ισοδυναμεί με χρεοκοπία.
Η Moody's διατηρεί επίσης «αρνητική» την προοπτική για την Ουκρανία να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα υπό την πίεση του ΔΝΤ δεν θα αποτρέψουν το χρέος της να παραμένει σε «πολύ υψηλό» επίπεδο.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το ουκρανικό δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 94% του ΑΕΠ, έναντι 40,6% που ήταν το 2013, πριν αρχίσει να μειώνεται με αργό ρυθμό από το επόμενο έτος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης