Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στουρνάρας (ΤτΕ): Να μη χαθεί η ιστορική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις - Σύντομα αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ

Στουρνάρας (ΤτΕ): Να μη χαθεί η ιστορική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις - Σύντομα αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ
Στουρνάρας από το Λονδίνο: Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή
Σαφείς συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων απέστειλε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας.
"Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει μια μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα στηρίξει η πλειοψηφία των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων", τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, από το Λονδίνο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο London School of Economics.
"Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί", διεμήνυσε ο διοικητής της ΤτΕ.
Ταυτόχρονα ανέφερε σε όλους τους τόνους πως το Grexit δεν συνιστά επιλογή και πως η θέση της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης.
Ο διοικητής της ΤτΕ διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επανέλαβε πως "το Grexit δεν αποτελεί επιλογή".
Ο Γ. Στουρνάρας παραδέχθηκε πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου - σε συνδυασμό με την επιβεβαίωσή της στις 20 Μαρτίου - περιόρισε μέρος της αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές για την Ελλάδα.
Ο διοικητής της ΤτΕ δεσμεύθηκε πως σύντομα η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει ξανά αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals (εγγυήσεις), "όπως είχε συμβεί και κατά το παρελθόν και υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρεί τις δεσμεύσεις της υφιστάμενης συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους της".
Σε άλλο μέρος της ομιλίας του ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις που τυχόν θα προκύψουν, κάτι που, όπως εξήγησε, επιβεβαιώνεται από τις επιδόσεις τους στα πρόσφατα stress tests της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης