Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Υπέγραψε δανειακή σύμβαση, ύψους 200 εκατ. δολαρίων Καναδά, με την Canadian Export Agency

Ουκρανία: Υπέγραψε δανειακή σύμβαση, ύψους 200 εκατ. δολαρίων Καναδά, με την Canadian Export Agency
Πενταετές δάνειο ύψους 200 εκατ. δολαρίων θα λάβει η Ουκρανία απο την Canadian Export Agency
Δανειακή σύμβαση, ύψους 200 εκατ. δολαρίων Καναδά, υπέγραψε η κυβέρνηση της Ουκρανίας με την Canadian Export Agency, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.
Ειδικότερα, πρόκειται για δάνειο 5 ετών, με ετήσιο επιτόκιο 1,4%, ενώ τα χρήματα αναμένεται να εκταμιευθούν στις 31 Μαρτίου 2015, ενώ θα υπολογιστούν στον προϋπολογισμό του 2015.
Η Ουκρανία πρόκειται να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές το 2017, μετά την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της, η οποία αναμένεται να πραγματοποιθεί μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε ο ουκρανός υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου, Aivaras Abromavicius, στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.
Ο υπουργός έκανε λόγο για την παρούσα κατάσταση της χώρας, η οποία χαρακτηρίζεται από οικονομική και πολιτική αστάθεια λόγω των στρατιωτικών διενέξεων, ενώ προέβη σε εκτιμήσεις για πτώση 5,5% στην οικονομική ανάπτυξη με ταυτόχρονη αύξηση του πληθωρισμού στο 30% για το 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας από «Ca» σε «Caa3», διατηρώντας το outlook αρνητικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης