Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Μία φιλορωσική Ελλάδα μπορεί να αδρανοποιήσει το ΝΑΤΟ» - Ανησυχίες για το φλερτ Αθήνας - Μόσχας

«Μία φιλορωσική Ελλάδα μπορεί να αδρανοποιήσει το ΝΑΤΟ» - Ανησυχίες για το φλερτ Αθήνας - Μόσχας
"Η Συμμαχία θα μπορούσε να παραλύσει λόγω ενός βέτο της Ελλάδας"
Μία φιλορωσική Ελλάδα θα μπορούσε να αδρανοποιήσει το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για θέματα ασφαλείας, Zbigniew Brzezinski.
Ειδικότερα, ο έμπειρος αναλυτής προειδοποιεί πως η σύγκλιση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει στην «παράλυση» του ΝΑΤΟ απέναντι τη ρωσική επιθετικότητα.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, η Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, θα μπορούσε να στοχοποιήσει την Πολωνία, την Μολδαβία, την Γεωργία και το πλούσιο σε πετρέλαιο Αζερμπαϊτζάν.
«Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να βάλει φρένο στην επιθετικότητα της Ρωσίας» τονίζει χαρακτηριστικά, σπεύδοντας να σημειώσει ωστόσο, πως αυτή η ικανότητα του ΝΑΤΟ ενδέχεται να αμβλυνθεί από τη στάση της Ελλάδας.
«Το ΝΑΤΟ στηρίζεται στην αρχή της απόλυτης ομοφωνίας» σημειώνει, προσθέτοντας πως η Συμμαχία θα μπορούσε να παραλύσει λόγω ενός βέτο της Ελλάδας.
Φυσικά, σημειώνει ο Zbigniew Brzezinski, η σύγκλιση μεταξύ Μόσχας και Αθήνας έχει οικονομικά αίτια, τα οποία ωστόσο, επεκτείνονται και σε γεωπολιτικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης