ΠΓΔΜ: Αποκατάσταση του διαλόγου για την ονομασία ζητά το αλβανικό κόμμα της χώρας

ΠΓΔΜ: Αποκατάσταση  του διαλόγου για την ονομασία ζητά το αλβανικό κόμμα της χώρας
H ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα
Την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, με τη διαμεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας και την ενεργό συμμετοχή σε αυτόν του αλβανικού παράγοντα της χώρας, ώστε να επιλυθεί η πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ, ζήτησε o αρχηγός αλβανικού κόμματος DUI, Ali Ahmeti, που μετέχει στην κυβέρνηση.
Ο Ahmeti υπογράμμισε ότι μέσω του διαλόγου αυτού πρέπει να προκύψει και μία ευρύτερη συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
«Το DUI θεωρεί ότι ο διάλογος αυτός για την υπέρβαση της πολιτικής κρίσης στη χώρα πρέπει να οδηγήσει και στην επίτευξη μίας ευρύτερης συναίνεσης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας...
Σε αυτό τον πολιτικό διάλογο πρέπει να συμμετέχει υποχρεωτικά και το DUI, διότι καμία λύση για τη Μακεδονία δεν μπορεί να είναι βιώσιμη χωρίς τη συμμετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης εθνικής κοινότητας στη χώρα» σημείωσε ο Ahmeti μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του κόμματός του, στα Σκόπια.
Ακόμη, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ διαμήνυσε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών παραγόντων της χώρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS