Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του Ιράν

Netanyahu: Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του Ιράν
Η συμφωνία αυξάνει τον κίνδυνο διάδοσης των πυρηνικών και ενός νέου πολέμου, τόνισε στον αμερικανό πρόεδρο Obama
Αυξάνεται για τους ισραηλινούς αξιωματούχους η ιρανική απειλή, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη την Πέμπτη, στη Λοζάνη, σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, στον απόηχο της συμφωνίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο, Barak Obama, στον οποίο εξέφρασε τις ανησυχίες του, επισημαίνοντάς του ότι η συμφωνία αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος με αναρτήσεις του στο twitter αποκάλυψε λεπτομέρειες της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ανδρών, ο B. Netanyahu επισήμανε ότι η συμφωνία δεν εμποδίζει το Ιράν από το να κατασκευάσει ατομική βόμβα, αλλά αντιθέτως του ανοίγει τον δρόμο.
Πρόσθεσε δε, ότι η συμφωνία αυξάνει τον κίνδυνο διάδοσης των πυρηνικών, αλλά και ενός τρομακτικού πολέμου.
Παράλληλα και ο υπουργός για θέματα Στρατηγικής του Ισραήλ, Yuval Steinitz, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συμφωνία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα χαμόγελα στη Λοζάνη είναι αποσυνδεδεμένα από την άθλια πραγματικότητα».
Επίσης, σύμφωνα με ισραηλινές κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία αποτελεί ένα ιστορικό λάθος, που κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο» και προσθέτουν ότι δίνει διεθνή νομιμότητα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που δεν έχει ως στόχο την ειρήνη, αλλά τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης