Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ (υφυπ. Επικρατείας) : Από τον Ιούλιο θα τρέξει νέο κυβερνητικό πρόγραμμα χωρίς δηλητηριώδεις συνταγές

Κουίκ (υφυπ. Επικρατείας) : Από τον Ιούλιο θα τρέξει νέο κυβερνητικό πρόγραμμα χωρίς δηλητηριώδεις συνταγές
"Ο νόμος των 100 δόσεων θα σώσει κόσμο", ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τ. Κουίκ
"Οι δανειακές υποχρεώσεις που φόρτωσαν την Ελλάδα Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς και Βενιζέλος με τα μνημόνιά τους, θα εκπληρωθούν και από τον Ιούλιο θα τρέξει πλέον ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, που δεν θα έχει δηλητηριώδεις συνταγές", ανέφερε ο Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της κυβερνητικής εκπροσώπησης στην επέτειο της Μάχης των Οχυρών στη Νυμφαία.
"Βαρέθηκα να ακούω κάθε μέρα την ίδια κινδυνολογία για την πατρίδα μας.
 Ότι δήθεν βαδίζουμε στη καταστροφή", σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως "έφτασαν στο σημείο να παίξουν ακόμα και με τους εδώ υπαλλήλους του ΔΝΤ, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις εντεινόμενης κρίσης, λέγοντας ότι φεύγουν από την Ελλάδα και αποκρύπτοντας ότι πήραν άδεια για να γιορτάσουν στα σπίτια τους το Πάσχα των Καθολικών.
Τέτοια η κατάντια εκείνων που δεν αφήνουν τους Έλληνες να ηρεμήσουν, έστω και για μία μέρα, προσπαθώντας να τους σπάσουν τα νεύρα και την ασφάλεια που πρέπει να αισθάνονται".
Κάνοντας αναφορά στο ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε «τρέχουμε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ που κλείνουν τέλος 2015 και διαχειρίζονται οι Περιφέρειες.
Οι ίδιοι οι Περιφερειάρχες κάνουν τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα ανυποχώρητα με πολύ... πείσμα και νεύρο, όπως διαπιστώθηκε στην τελευταία σύσκεψή τους με τον Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη.
Δυστυχώς παράταση δεν προβλέπεται από την Ε.Ε.».
Ερωτηθείς για τις 100 δόσεις της εφορίας, ανέφερε ότι το σύστημα θα ανοίξει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μετά το Πάσχα, γιατί χρειάζονται κάποιες μέρες προθεσμίας προετοιμασίας, οι προγραμματιστές υπάλληλοι της Μηχανογράφησης του Υπουργείου Οικονομικών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο πρώτος που θα σπεύσει για να κάνει ρύθμιση, είμαι εγώ!
Ανάμεσα στους χιλιάδες υπόχρεους πολίτες, είμαι και εγώ».
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «τώρα, με αυτή την κυβέρνηση, ήρθε η ώρα με έναν νόμο που θα κάνει πλήθος φορολογουμένων να επωφεληθούν, να σπεύσω και εγώ.
Να βγω από έναν εφιάλτη...
Δεν διαφέρω από τους άλλους φορολογούμενους που μπήκαν σε αυτή τη μνημονιακή δοκιμασία.
Προτρέπω να το πράξουν άμεσα, από τις πρώτες μέρες κιόλας, όσοι βουλευτές και Υπουργοί, τωρινοί και προηγούμενοι χρωστούν, όπως κι εγώ.
Ξέρω πολλούς που μου έχουν πει προβλήματα ανάλογα με τα δικά μου.
Αλλά ας είμαστε οι πρώτοι που θα αρχίσουμε να γεμίζουμε τα κρατικά Ταμεία, όταν η απελθούσα κυβέρνηση μας άφησε κληρονομιά 70 δις μαύρη τρύπα.
Ο νόμος των 100 δόσεων θα σώσει κόσμο.
Μέχρι τώρα είναι η δημοφιλέστερη παρέμβαση της νέας κυβέρνησης».
Σχολιάζοντας το άρθρο του Γιάννη Πανούση, ο κ. Κουίκ το χαρακτήρισε εντυπωσιακό , καθώς «είναι σαφές ότι έστειλε μηνύματα σε ορισμένους εξ κυβερνητικούς αποδέκτες και συμφωνώ με τα σχόλια που έκαναν και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και οι Υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Βούτσης.
Δεν συμφωνώ με την εισβολή στον προαύλιο χώρο της Βουλής και το μπαράζ των καταλήψεων».
Ακόμη, ανέφερε πως η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα, τη Μεγάλη Τρίτη μπαίνει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή.
Τέλος, σημείωσε ότι «τα θέματα της Θράκης είναι «κόκκινη γραμμή» για εμάς τους ΑΝΕΛ.
Πάντως μέχρι στιγμής, νομίζω ότι δεν έχουμε ιδιαίτερες τριβές με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης στα θέματα της συνεργασίας μας θέλω να μιλάω επί του αποτελέσματος και όχι να κάνω σπέκουλες ή διαρροές».
Διαβεβαίωσε ότι έχει άριστη συνεργασία με τον Υπουργό Αλέκο Φλαμπουράρη, συμπληρώνοντας πως «το επίπεδο των ανθρώπων του Μαξίμου, με τους οποίους συνεργάζομαι, είναι πολύ υψηλό.
Η ομάδα των συνεργατών του Πρωθυπουργού ιδιαίτερα ξεχωριστή.
Όπως και η προσωπικότητα και η μεθοδικότητα του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά.
Ομολογώ, επίσης ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, έχω πολύ καλό επίπεδο συνεννόησης με όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης