Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλεί τους Αμερικανούς ο Netanyahu και πιέζει για αλλαγή της συμφωνίας με το Ιράν

Απειλεί τους Αμερικανούς ο Netanyahu και πιέζει για αλλαγή της συμφωνίας με το Ιράν
Δεν είναι μόνο ισραηλινή υπόθεση, είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα γιατί όλοι πρόκειται να απειληθούν από το τρομοκρατικό κράτος
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu κάλεσε τις ΗΠΑ να αναζητήσουν μία καλύτερη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, απειλώντας την Ουάσιγκτον ότι θα ασκήσει πιέσεις στους Αμερικανούς βουλευτές να μην ανοίξουν στο Ιράν "τον δρόμο προς την απόκτηση βόμβας".
Ο Netanyahu στην πρώτη από τις αρκετές εμφανίσεις του σε ειδησεογραφικά προγράμματα της αμερικανικής τηλεόρασης, είπε ότι συνομίλησε με Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο--σχεδόν με τα δύο τρίτα της Βουλής των Αντιπροσώπων και με παρεμφερή αριθμό της Γερουσίας--σχετικά με το ιρανικό ζήτημα.
«Δεν πρόκειται μόνο για ισραηλινή υπόθεση» επέμεινε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στο CNN. «Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα γιατί όλοι πρόκειται να απειληθούν από το μεγαλύτερο τρομοκρατικό κράτος της εποχής μας, που διατηρεί την υποδομή για να κατασκευάσει όχι μία πυρηνική βόμβα, αλλά πολλές».
Υπογράμμισε ακόμη ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για μία καλύτερη συμφωνία και για άσκηση πίεσης στο Ιράν ώστε να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Οι στενές σχέσεις που φαίνεται πάντως να έχει ο Netanyahu με τους ρεπουμπλικάνους έχει εξοργίσει το Λευκό Οίκο και τους Δημοκρατικούς.
Ένταση προκάλεσε και η συνάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Bener, την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ, με στόχο να μπλοκάρει τη συμφωνία.
Ερωτηθείς ο Netanyahu από το CNN αν εμπιστεύεται τον αμερικανό πρόεδρο Obama είπε ότι είναι βέβαιος πως κάνει ό,τι είναι κατά την κρίση του καλύτερο για τη χώρα του, αλλά ότι μεταξύ τους διαφωνούν για το ποιά θα πρέπει να είναι η καλύτερη πολιτική για το Ιράν. "Δεν είναι ζήτημα προσωπικής εμπιστοσύνης", εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης