Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Ο Poroshenko πρότεινε στον Putin να προσαρτήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία

Forbes: Ο Poroshenko πρότεινε στον Putin να προσαρτήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του ρώσου προέδρου σε forum της ένωσης Βιομηχάνων της Ρωσίας 
Σε μια συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, στις 19 Μαρτίου, ο ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putinn ανέφερε ότι ο ηγέτης της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, τον κάλεσε «να πάρει το Ντονμπάς» και να το προσαρτήσει στη Ρωσία, σύμφωνα με την ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes .
Επικαλούμενο πηγές με άμεση γνώση της συνομιλίας του ρώσου προέδρου με τους επιχειρηματίες αναφέρει ειδικότερα αποσπάσματα από την ομιλία του Putin
«Μου είπε {ο Poroshenko} άμεσα “πάρε το Ντονμπάς” και εγώ απάντησα “τα έχεις χαμένα; Δεν χρειάζομαι το Ντονμπάς! Αν δεν το χρειάζεσαι, αυτονόμησέ το”» φέρεται να ανέφερε ο Putin, σχετικά με τον διάλογο που είχε με τον Poroshenko.
Στην προτροπή του Putin για αυτονόμηση του Ντομπάς, ο ουκρανός ηγέτης φέρεται να απάντησε πως δεν θα έβρισκε σύμφωνες τις αρχές σε μία τέτοια κίνηση, με τον Putin να του ανταπαντά πως σε αυτή την περίπτωση η Ουκρανία οφείλει να παρέχει συντάξεις και μισθούς στους κατοίκους της εν λόγω περιοχής και να ανασυγκροτήσει το τοπικό τραπεζικό σύστημα.
Τις πηγές του Forbes επιβεβαίωσε και ένας από τους επιχειρηματίες που ήταν παρόντες στην ομιλία του Putin, ενώ ανέφερε ακόμα πως ο Putin εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν θα τηρήσει την συμφωνία του Μινσκ και ότι σύντομα θα υπάρξει αναζωπύρωση της ουκρανικής κρίσης.
Ο ρώσος πρόεδρος φέρεται να υποστηρίζει ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί την επίλυση των προβλημάτων, αλλά αντιθέτως θέλει να νικήσει τους αυτονομιστές και να καταστρέψει οικονομικά την περιοχή.
Υποστήριξε ακόμα ότι και οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να λυθούν τα ζητήματα, καθώς τις βολεύει να έρθουν σε ρήξη η Ρωσία και η ΕΕ.
Εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε το ρεπορτάζ, ενώ και η ουκρανική πλευρά δεν προέβη σε σχετικές δηλώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης