Προσφυγή σωματείων στο ΣτΕ- Ζητούν να συνεχιστούν τα έργα στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής

Προσφυγή σωματείων στο ΣτΕ- Ζητούν να συνεχιστούν τα έργα στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής
Τοπικά σωματεία της Χαλκιδικής προσέφυγαν στο ΣτΕ
Να συνεχιστούν τα έργα στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τοπικά σωματεία εργαζομένων της Χαλκιδικής, αλλά και του χώρου των μεταλλείων.
Ειδικότερα στην προσφυγή τους ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και σταματούν εν μέρει τις εργασίες στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας και συγκεκριμένα να κηρυχθούν παράνομες:
1) Η από 26.2.2015 απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία ανακλήθηκε η από 8.10.2014 θεώρηση της αρχιτεκτονικής και ηλεκρομηχανολογικής μελέτης της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών,
2) Η από 2.3.2015 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμο Αριστοτέλη με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης άδειας δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού του υποέργου μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Σκουριών,
3) Το από 25.2.2015 σήμα του δασάρχη Αρναίας (που εκδόθηκε μετά από ηλεκτρονικό έγγραφο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης) με το οποίο διατάσσεται η διακοπή των εργασιών υλοτόμησης σε έκταση 300 στρεμμάτων στις Σκουριές.
Τα σωματεία υποστηρίζουν ότι από την κατάργηση των επίμαχων αποφάσεων επέρχεται απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ οι επίμαχες αποφάσεις δεν είναι νόμιμες.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών-Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το Σωματείο Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων της Εταιρείας ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ-Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. «Η Αγία Βαρβάρα» και το Σωματείο Δασεργατών Βορείου Χαλκιδικής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS